Edoardo Saurwalt (Forum Sport): “Ik wil eerst weer voor de volle 100% fit worden”

Nico Mos

De afgelopen tijd werd hij geteisterd door blessures aan de knie en aan de enkel. Momenteel is, Edoardo Saurwalt (22), de speler in kwestie, op de weg terug. Hij maakt nu minuten in het tweede team, maar hoopt toch weer snel zijn opwachting te maken in Forum Sport 1.

Voorburg – “Vorig jaar aan het begin van de competitie, nog in de voorbereiding, ging ik een duel aan en dat liep slecht af. Ik voelde direct aan mijn knie dat het niet goed zat. Uiteindelijk waren mijn kniebanden ingescheurd en gelukkig niks afgescheurd, maar het deed wel hel veel pijn. Desondanks was ik er behoorlijk zoet mee”, blikt Edoardo terug op dat fatale moment.

In het dagelijkse leven werk Edoardo bij Sport 2000 en in het bedrijf van zijn vader verzorgt hij de social media. “Ook het revalideren viel mij niet mee. Het revalideren was heel wisselvallig. De ene week nergens last van en de andere week verging ik weer van de pijn. Juist toen ik weer op het veld mocht ballen, kwam de coronastop. Aan de ene kant voor mij dan, jammer, aan de andere kant kon ik nu wel volledig revalideren.

Begin van dit seizoen was ik (eindelijk) fit, maar in de voorbereiding kreeg ik een enkelblessure ( ingescheurde enkelbanden, red.). Bij een luchtduel kwam ik verkeerd neer. Ik ben nu alweer anderhalve maand aan het opbouwen en pak ik steeds meer minuten in het tweede team”.

Basisspeler(?)

“De afgelopen twee seizoenen heb ik eigenlijk niet of nauwelijks meegedaan bij het eerste. Maar omdat ik terugkwam van een blessure zat ik in de voorbereiding op de bank. Wat dat betreft voel ik mij nu (nog) geen basisspeler. Ik hoop zelf dat hier snel verandering in gaat komen, want een vaste basisspeler zijn is mijn streven.

Momenteel vind ik dat nog niet zo erg, omdat ik nog steeds aan het terugkomen ben. Als ik er sta moet ik gewoon 120% kunnen geven en dat is nu nog niet het geval”. Edoardo speelde voordat hij naar Forum Sport ging, acht jaar in de jeugd bij SEV. “Ja, ik heb het acht jaar erg naar mijn zin gehad bij SEV. Als 2e jaars B junior ben ik overgestapt naar Forum Sport.

SEV was echt een fijne club met heel veel gezelligheid. De prestatie stond niet altijd voorop. Mijn overstap naar Forum Sport had ook te maken om te kunnen zien tot hoever in het voetbal kan komen. Forum Sport is op alle fronten weer een stap hogerop”.

Fit worden

“Mijn persoonlijke doelstelling is eerst 100% fit worden en dan wil ik graag ook mijn oude niveau weer halen. Het mooiste zou zijn dat ik een zeer goed seizoen zou kunnen draaien dat daardoor belangstelling van andere clubs wordt gewekt”. In het verleden hadden clubs als FC Rijnvogels en FC ‘s-Gravenzande al eens belangstelling getoond. “De doelstelling van de club is proberen bovenin mee te draaien. We hebben echter wel twee thuiswedstrijden achter elkaar onnodig punten laten liggen”.

Cristiano Ronaldo

“Ikzelf ben een voetballende linksbuiten, die zijn goaltjes mee kan pikken. Bij Forum Sport heb ik veel opgestoken van Matthijs Seilberger. Hij is nu spitsentrainer, maar ik bedoel dan nog uit zijn tijd als speler van Forum Sport 1, toen ik nog samen met hem speelde.

Mijn grote voorbeeld uit de internationale voetballerij is echter Cristiano Ronaldo. Hoe hij op die leeftijd nog zo belangrijk is op topniveau. Daar neem ik diep mijn per voor af. Hoe hij werkt voor iets en dat allemaal op 36 jarige leeftijd.

Hij heeft ook zo’n drive op optimaal te presteren”. En over zijn toekomst: “Kijk, ik zal nooit zomaar deze mooie club inruilen voor een andere club en zeer zeker niet voor een club spelend op een lager niveau. Ik heb het hier wel naar mijn zin en ben belangrijk geweest, ook in het eerste team.

Maar ik zeg nooit nooit als er mooie club langskomt die (wel) op een hoger niveau acteert”, aldus Edoardo, die hard werk aan zijn terugkeer in Forum Sport 1.

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief