BSC’68 verdiend langs TOGB (zat)

Bij de naam TOGB gaan de gedachte al gauw uit naar 15 jaar geleden toen we op hun sportpark Het Hoge Land tegen Victoria ‘04 streden om een plekje in de 2e klasse. Ondersteund door meer dan 1000 supporters haalden we het toen net niet. Zaterdag ging het om het behoud van de koppositie in de 4e klasse D.

De wedstrijd was gelukkig van een veel hoger niveau dan de laatste twee partijen. TOGB is een voetballende ploeg en dat ligt de Benthuizenaren een stuk beter dan zo’n team dat met zijn alle achterover blijft leunen. Het eerste half uur was er nauwelijks krachtsverschil met weinig kansen maar dan is er een goedlopende aanval over de rechterkant. Lody Dijkhuizen denkt te scoren maar de bal wordt met de grootste moeite van de lijn gehaald. Linkerspits Ryan Mathoera is er als de spreekwoordelijke kippen bij om de rebound  in de verre hoek te schuiven: 1-0. De wedstrijd lijkt de rust in te gaan met deze kleine voorsprong maar de eerste helft duurt net een minuut te lang voor de ploeg uit Berkel. Een corner wordt door Falco Henzen uitstekend ingekopt maar keeper Lol krijgt er nog een handje achter. De meegekomen Thijs de Ruiter weet wel raad met dit buitenkansje en prikt de 2-0 binnen.

De tweede helft stapelen de kansen zich op voor BSC. Onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Smit is het wachten op de derde treffer maar kansen voor Falco Henzen, Guido de Peinder en Jelle Verhoeff gaan er net niet in. Als doelman Lol een terugspeelbal op raapt krijgen de Benthuizenaren een vrije trap op 5 meter van het doel. Dit soort kansen worden zelden verzilverd maar deze variant was wel succesvol. De bal werd teruggelegd maar in plaats van te schieten werd de bal nog een keer teruggelegd. Hierdoor kreeg Lijon Korving de ruimte om aan te leggen en als een raket vliegt de bal vlak onder de lat in het Berkelse doel. 3-0 en de wedstrijd is gespeeld.

Omdat ook CKC haar wedstrijd won blijft het spannend. Nog 2 wedstrijden en dan wordt bepaald wie zich winnaar mag noemen van de eerste periode. Volgende week speelt BSC in Rotterdam tegen hekkensluiter SDV (aanvang 15.00 uur) terwijl CKC bij TOGB op bezoek gaat.

Redactie en foto: Hans Verhoeff