Terugblik Landelijk zondag. Quick, Westlandia (zon) en HBS verliezen. Overwinningen voor TOGB (zon), RKAVV en TAC’90

Zondag Derde Divisie B:

Voor zowel Quick als Westlandia (zon) was het geen positieve zondag 31 oktober. Beide ploegen leden een nederlaag. Quick en Westlandia (zon) zullen de komende wedstrijden punten moeten gaan pakken om uit de onderste regionen weg te komen.

Quick speelde zondagmiddag uit tegen topploeg Gemert, dat in de tweede ronde van de KNVB Beker uitkomt tegen ADO Den Haag. Quick liep tegen een 4-2 nederlaag aan. Na dertien minuten spelen schoot Philip Kouwenhoven Quick op een 0-1 voorsprong. Vijf minuten later stond het echter alweer 1-1. Erwin van den Broek maakte het doelpunt voor Gemert. Weer vijf minuten later kwam Quick wederom op voorsprong uit een strafschop: 1-2. Pas diep in de tweede helft trok Gemert de wedstrijd naar zich toe. In de 76e minuut maakte Ralf Kemper gelijk: 2-2. In de 86e en 90e minuut vielen pas de 3-2 en 4-2. Willem den Dekker en Dylan van Diepen maakten de doelpunten namens de thuisploeg.

Westlandia (zon) ging na de ruime nederlaag midweeks in de KNVB Beker tegen Excelsior Maassluis (2-5) zondagmiddag nipt onderuit op bezoek bij koploper OFC: 2-1. Bij rust keken de Naaldwijkers tegen een 1-0 achterstand aan. Door een fout in de verdediging bij Westlandia (zon) kwam OFC in de tweede helft op een 2-0 voorsprong. Vlak voor tijd redde Steve van Kesteren enkel nog de eer: 2-1.

Volgende week zondag, 7 november, speelt Quick thuis tegen Hoogland. Westlandia (zon) ontvangt dan EVV.

Zondag Hoofdklasse A:

TOGB (zon), RKAVV en TAC’90 deden zondag 31 oktober prima zaken. Voor HBS verliep de zondagmiddag wat minder. Op eigen veld werd verloren van SJC.

TOGB (zon) speelde zondagmiddag thuis tegen Purmersteijn: 1-0. Bas Mourits scoorde voor de thuisploeg. TOGB (zon) blijft door deze overwinning in de buurt van nummer twee Be Quick 1887. Het Leidschendamse RKAVV won op eigen veld van SDO: 1-0. Het doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. In de zesde minuut schoot Edwin Agyare de thuisploeg op 1-0. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. RKAVV pakt door deze overwinning de aansluiting met de subtop.

Ook TAC’90 deed goede zaken. Thuis werd met 2-0 gewonnen van het Rotterdamse VOC. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. In de 85e minuut maakte TAC’90 het karwei af: 2-0. Door deze overwinning komt TAC’90 iets los van de onderste regionen. Het is wel zaak dat TAC’90 de komende weken de punten blijft pakken. HBS kon de aansluiting met subtop niet grijpen. Op eigen veld werd met 1-2 verloren van SJC. Bij rust was de stand nog 0-0. Een minuut of twaalf na rust kwam SJC op een 0-1 voorsprong. Vlak voor tijd kwam HBS op 1-1 door een doelpunt van Youri Vermeer en dacht het een punt over te gaan houden aan het duel met SJC. Maar in de blessuretijd van de wedstrijd sloeg het noodlot toch nog toe voor de thuisploeg: 1-2.

Alcides VV Hoogeveen1 – 5
 VV Emmen RKVV Velsen2 – 1
 HBS VV SJC1 – 2
 RKAVV SDO1 – 0
 TAC ’90 VOC2 – 0
 TOGB Purmersteijn1 – 0