Terugblik zondag 2e klasse D. HVV behoudt voorsprong na gelijkspel in topper met Antibarbari

Zondag 2e klasse D:

Zondag 31 oktober stond de topper tussen de nummer twee Antibarbari en koploper HVV op het programma. Ongeacht van het resultaat hadden RKDEO, Wippolder en Wilhelmus de kans om wat in te lopen.

De topper tussen Antibarbari en HVV eindigde zoals deze begon: 0-0. HVV kwam in de laatste minuut van de wedstrijd goed weg. Antibarbari schoot een strafschop over het doel van HVV. Door deze remise blijft HVV aan kop. Antibarbari staat tweede met één duel minder gespeeld en twee verliespunten meer dan HVV.

RKDEO speelde zondagmiddag uit bij HMSH (zon) teleurstellend met 1-1 gelijk. Vlak voor rust nam HMSH (zon) de leiding door een doelpunt van Hamza Chikhi: 1-0. Een half uur voor tijd kwam RKDEO langszij door een doelpunt van Irian Boeschoten: 1-1. In het laatste half uur van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. RKDEO laat hiermee twee dure punten liggen in de achtervolging op Antibarbari en HVV.

Ook Wippolder en Wilhelmus lieten punten liggen zondagmiddag. Wippolder ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Coal. Wilhelmus bleef uit bij VFC in Vlaardingen steken op een 1-1 gelijkspel. Bij rust keek Wilhelmus nog tegen een 1-0 achterstand aan. In de 66e minuut maakte Wilhelmus gelijk door een doelpunt van Yuri Bruno.

Concordia deed goede zaken door met 1-2 te winnen bij FC IJsselmonde. Wessel Schut en Tijs Sneek maakten de doelpunten voor de Delftenaren. Concordia komt door deze overwinning eindelijk iets los van de onderste regionen. Dat geldt niet voor het Laakkwartier van trainer Roel Zandbergen. Laakkwartier speelde zondagmiddag op eigen veld met 3-3 gelijk tegen Meeuwenplaat en staat met twee punten nog altijd enerlaatste. Het was Meeuwenplaat dat als eerste wist te scoren: 0-1. Vijf minuten voor rust maakte Abdessamad Amakran 1-1, maar toch ging Laakkwartier rusten met een 1-2 achterstand. Na rust zorgde Chris Plaate voor 2-2. Maar voor de derde maal deze wedstrijd keek Laakkwartier uiteindelijk toch weer tegen een achterstand aan: 2-3. De Amerikaan Connor Coward bezorgde de thuisploeg uiteindelijk toch nog een punt: 3-3.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl