PGS Vogel deelt punten met BMT

Voor PGS stond het altijd lastige uitduel met BMT op het programma. Het was de uitgelezen kans om de tweede positie te pakken aangezien Houtwijk РMSV geen doorgang vond. Op het moeilijk bespeelbare veld werd al vrij snel duidelijk dat het een lastige pot zou worden. De eerste helft deed PGS zich te kort, door niet minimaal ̩̩n goal te maken. Kansen waren er voor Moncif Hakmaoui, Max de Bruijn en Danny Plugge, maar de keeper van BMT stond zijn mannetje. Net als aan de andere kant waar Milan Brakel een zeker doelpunt uit de kruising kon tikken. Uiteindelijk werd een te korte terugspeelbal in de 40e minuut afgestraft door BMT en vlak voor rust werd het zelfs 0-2. In 5 minuten tijd gaf PGS dus twee goals te makkelijk weg waardoor er in de rust wat moest veranderen.

Vlak na rust ging PGS wat aanvallender spelen. De boomlange Bas Sant kwam er in de spits bij en dit zorgde meteen voor verwarring bij BMT. Tien minuten na rust kon Max de Bruijn vanaf de zijkant Moncif Hakmaoui één op één sturen met de keeper en hij faalde niet. BMT werd onrustig een viel uit elkaar. Vijf minuten later kon de keeper van BMT de vrije trap van Rik van de Graaf niet goed keren, waarna een scrimmage ervoor zorgde dat Moncif Hakmaoui zijn tweede kon binnen tikken. Voor PGS het signaal om door te drukken. Het laatste half uur leek echter nog maar weinig op voetbal. De sfeer werd grimmiger en de scheidsrechter had hier geen controle over. Helaas gingen grote kansen van PGS kant er niet in en was het gelijkspel nog het hoogst haalbare. Zeker na de tweede gele kaart van Dion Spiessens, kan PGS blij zijn met een gelijkspel. Opnieuw liet PGS zien een ploeg met karakter te zijn en hier kunnen nog mooie dingen uit ontstaan. Volgende week is PGS vrij, maar die week erop komt HMSH op bezoek op Ockenburg.