Terugblik Landelijk zondag. Nederlagen voor Quick, Westlandia (zon) en TAC’90. RKAVV en HBS doen goede zaken

Zondag Derde Divisie B:

Quick en Westlandia (zon) hebben de punten keihard nodig. Zondagmiddag stond er voor beide ploegen een thuiswedstrijd op het programma. Een mooie kans om voor eigen publiek punten te pakken.

Quick speelde zondag thuis tegen Hoogland. Bij rust keek Quick tegen een 0-1 achterstand aan. In de tweede helft werd deze marge verdubbeld: 0-2. Dit was tevens meteen de eindstand. Quick maakte het duel af met tien man na een rode kaart voor Pepijn van Zwieten de Blom.

Westlandia (zon) pakte op eigen veld een punt tegen EVV: 1-1. Bij rust stond de thuisploeg met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Kai Verbeek. In de tweede helft kwamen de gasten alsnog langszij: 1-1.

Zowel Quick als Westlandia (zon) schiet weinig op met deze resultaten. Beide ploegen staan dan ook nog altijd in de onderste regionen.

Zondag Hoofdklasse A:

RKAVV en HBS deden zondagmiddag goede zaken. TAC’90 verloor. TOGB (zon) speelde zaterdagavond al en ging hard onderuit op bezoek bij VOC: 5-1.

Het Leidschendamse RKAVV won zondag met 0-1 op bezoek bij Be Quick 1887. Remco Overdevest maakte het enige en dus winnende doelpunt. HBS won op bezoek bij SDO met 2-4. Sieb Verheul, Mathijs Harthoorn, Luca van Leeuwen en Berend Kaster scoorden voor HBS. Zowel RKAVV als HBS vestigt zich in de subtop door deze mooie overwinningen.

TAC’90 ging op bezoek bij SJC met 2-1 onderuit.