januari 22, 2022

Tinus Schouten (77) overleden

Necrologie Tinus Schouten

Tinus Schouten (77) overleden

Ons lid Tinus Schouten is vrijdag 12 november 2021 overleden. Hij bereikte de leeftijd van 77 jaar. Ongeveer een half jaar geleden werd longkanker bij hem geconstateerd. Ondanks intensieve behandelingen, die hij daarna onderging, kreeg hij enkele weken geleden te horen, dat de artsen niets meer voor hem konden doen.

Tinus Schouten was lid van HFC ADO Den Haag sinds 1 juli 2009. Overigens zette hij zich al veel eerder in voor de club. Wij leerden hem kennen, toen zijn zoon Frank in de jaren negentig teamleider werd van het tweede elftal van FC Den Haag. Tinus toonde zich een betrokken vader en trouwe volger van FC Den Haag en ADO en later ADO Den Haag.

Als medewerker was Tinus Schouten betrokken bij een aantal evenementen, dat ADO Den Haag organiseerde in 2005 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Samen met Koos van der Bijl jr. was hij later zeven jaar teammanager van Onder 17 en Onder 19, die werden getraind door Carlos Roeleveld. Verder was hij betrokken bij het werk van zijn zoon Frank, toen deze actief werd als voetbalmakelaar. Toen keek menig ADO’er Tinus met een schuin oog aan, als hij wedstrijden op De Aftrap volgde en werd hij soms Tinus ‘Scouten’ genoemd. Toch zorgde hij ervoor, dat de aanvankelijke scepsis snel verdween door te laten zien hoe betrokken hij zich voelde bij ADO Den Haag. Hij leefde hartstochtelijk mee met het wel en wee van de club, was niet alleen aanwezig bij wedstrijden in het stadion en op De Aftrap, maar bezocht ook met grote regelmaat vergaderingen van de vereniging.

Eenmaal gepensioneerd na een lang werkzaam leven bij Shell Nederland Raffinaderij in Pernis genoot hij van het leven en haalde er uit wat erin zat. Samen met zijn vrouw Greet maakte hij regelmatig verre reizen, van Australië, Bali, Kuala Lumpur tot de Oostenrijkse Alpen. Zolang het hem was gegeven bezocht hij ook regelmatig de sportschool om de conditie op peil te houden. En was hij niet op vakantie dan troffen wij hem ook bij wedstrijden op De Aftrap langs de lijn, in de ontvangstkamer en in het stadion.

ADO Den Haag dankt Tinus voor alles wat hij heeft gedaan en betekend voor de club. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw en zoons en verdere familie, die wij alle sterkte wensen bij het verwerken van het verdriet om het grote verlies.

Bron: HFC ADO Den Haag

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief