Scheveningen wint van IJsselmeervogels. Sportsignaal praat na met Ruben Koorndijk.

Scoort 2 x voor Scheveningen tegen IJsselmeervogels

Hoofdrol voor matchwinnaar Michael de Niet

Nico Mos

Het was eind augustus dat v.v. Scheveningen voor het laatst had gewonnen. Dat was tegen Spakenburg.  Afgelopen zaterdag kwam IJsselmeervogels op bezoek en ook tegen de andere club uit Spakenburg hield Scheveningen de punten op Houtrust ( 2-1). Grote man bij de Scheveningers was Michael de Niet die de winnende treffer binnenschoot in blessuretijd.

Het juichen van Michael de Niet, na zijn winnende streep, zei alles over Michael. De spits die zijn mindere techniek volop compenseert met hard werken. Typerend was wel, voor rust, dat hij tweemaal mee verdedigende en door een prima sliding ervoor zorgde dat de bal weer in Schevenings bezit kwam.

Lange bal

De wedstrijd begon overigens aller aardigst, maar dat bleek slechts schijn als je over de volle 90 minuten kijkt. Scheveningen had weliswaar een optisch veldoverwicht, maar tot echte doelrijpe kansen kwam het (voorlopig) nog niet. IJsselmeervogels met oud prof Rydell Poepon ( die echt niets liet zien) in de gelederen bakte er helemaal niets van voor rust. Zij hanteerde uitsluitend de lange bal, die dan weer gemakkelijk te verdedigen was. Ook liepen ze met open ogen constant in de buitenspelval. Na ruim een half uur speeltijd legde Scheveningen, voor rust, de mooiste aanval op de mat. Jari de Jong passte op Barry Rog, die een perfecte voorzet losliet vanaf de rechterkant. Als Bep Bakhuys in zijn goeden jaren kopte (de ongedekte) Michael de Niet binnen (1-0). Scheveningen kon in ieder geval deze voorsprong tot aan de rust vasthouden.

Ander vaatje

Na de thee tapte IJsselmeervogels duidelijk uit een nader vaatje. Plotseling werd er wel combinatie voetbal op de mat gelegd. De aanvallen begonnen meestal bij rechtsback Daniël van Son. En Scheveningen werd na achteren gedrukt. Al na vier minuten brachten de gasten de stand in evenwicht. Ook hier ging een voorzet vanaf de rechterkant vooraf. Nu stond Khalid Tadmine vrij om af te ronden (1-1). IJsselmeervolgels wilde nu door drukken en de ene na de andere hoekschop mocht de ploeg nemen. Maar doelman Maaten verdedigde zijn doel met verve. Ook de achterhoede van Scheveningen speelde super geconcentreerd. Nadat Poepon voor de gasten de paal teisterde, leek Scheveningen er nog een slotoffensief uit te willen persen. Trainer John Blok bracht ’verse’ wissels in het veld. Freek van Eijk voor Tim Peters,  Bjórn Wagenaar voor Barry Rog en good old Mehmet Aldogan voor Rowdy v.d. Putten. En zie, diep in blessuretijd betaalde dat zich uit. Op een strakke harde pass vanuit het achterland van de thuisploeg kon de sprintende Freek van Eijk de bal nog net binnen houden. Hij passte op Barry Wagenaar, die op zijn beurt Michael de Niet wist te bereiken. Die dacht niet na en schoot vanaf ruim 20 meter, als een streep raak. De eerste winst sinds augustus voor Scheveningen.

‘Dit is heel lekker’

“Dit is wel een heel lekker gevoel kan ik zeggen. Als je zo in de laatste minuut nog de 2-1 kan binnen schieten. Aan mijn eerste goal ging ook een mooie aanval vooraf. Goede loop actie naar de eerste paal waardoor ik bij de tweede paal kon inkoppen”. ‘Ik zag je ook nog twee puntgave slidings maken’. “Kijk, als het de laatste weken een beetje tegenzit en voetballend er niet altijd lekker uitkomen is hard werken wel het minste wat je kunt doen, toch? Dan is het gemakkelijk om andere aan te wijzen, maar dan moet je het ook bij jezelf zoeken. Ik verlies tweemaal de bal en tweemaal kan ik de bal van de back terug veroveren. Dat is het minste dat ik kan doen om de achterhoede zo te ontlasten. Dat geeft de rest ook weer een goed gevoel. De eerste helft waren wij bovenliggend, na rust deed IJsselmeervogels voetballend meer van zich spreken. Zij scoren dan de 1-1 en valt gelukkig nog de 2-1, heerlijk”, aldus de trefzekere Michael de Niet.

Sportsignaal verslaggever Freek Verelzen sprak na afloop met Ruben Koorndijk, de linksachter van Scheveningen over de winst en het belang van deze wedstrijd. Luister het interview terug via: