DSVP speelt gelijk tegen FC Skillz, dat door puntenverlies concurrenten de 1e periode wint.

Ondanks een waslijst aan geblesseerden en invallers uit de O23, heeft DSVP tegen koploper Skillz een goede wedstrijd gespeeld. DSVP was het veld ingegaan met de bedoeling om FC Skillz niet aan het voetballen te laten komen en zat er kort op.

Dat bleek hard werken, snel en fysiek je mannetje staan en dat was zichtbaar. Zoveel druk op de bal was FC Skillz deze competitie nog niet overkomen, want de meeste tegenstanders lieten ze komen.

Bryce_pakt_de_bal_af.jpg Rick_houdt_het_in_de_gaten.jpg

Bryce.jpg Franco.jpg

FC Skillz bleek hier gedurende de wedstrijd tegen DSVP moeite mee te hebben. DSVP creëerde vooral in de omschakeling ruimte en dreiging, als die vele kansen die DSVP kreeg, ook benut waren dan had er zelfs een overwinning in gezeten. Maar de kwaliteiten van FC Skills waren ook zichtbaar en hadden wellicht ook iets meer verdient.

Tom_en_Rick_verdedigen_de_bal.jpg Tom_organiseert_de_verdediging.jpg

Al in de 10e minuut kreeg DSVP de éérste kans via Bas Takens, maar keeper Giovanni Spaans stond in de weg. Evenals de kansen van Dylan de Haan die de goalie onschadelijk maakte.
Het enige wapenfeit van FC Skillz was een steekbal van Djurandy Swedo op Ferrani Florencia, die ver naast schoot.

Bas_Takes_die_er_geblesseerd_af_moest.jpg Alec_vd_Lee_debuteerd_en_vervangt_de_gelesseerde_Bas.jpg

Net voor de rust maakte Alec van der Lee zijn debuut, hij verving Bas Takes die bij een botsing geblesseerd raakte. Doormiddel van kleine overtredingen probeerden FC Skills DSVP uit het spel te raken. Uit één van die vrije trappen, was het Rutger Zeelenberg die bijna keeper Spaans verschalkte, doch deze kon de bal net over het doel tikken.

 Tevens_een_uitstekende_keeper_van_Skilz.jpg

Even was er opwinding, toen er een doelpunt viel voor FC Skillz, maar na overleg tussen scheidsrechter Stanley van Lith (die een goede wedstrijd floot) en assistent Johan de Hoog, werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Nog even liet FC Skillz van zich horen door via een corner, de vrij voor het doel staande Adil Choukoud, die ver naast schoot. Rust 0-0.

Dylan_tracht_de_bal_te_controleren.jpg DSVP_valt_koppend_aan.jpg

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Een fel op de bal voetballend DSVP waar FC Skillz veel moeite mee had. En als ze eens gevaarlijk werden, was het Tom Bènard die een uitstekende wedstrijd keepte.

Koppende_Franco.jpg

De wedstrijd speelde zich het meest af op het middenveld waar DSVP meer en meer grip op kreeg. Uit nood hanteerde FC Skillz de afstandsschoten, die over, naast of in de handen van Bènard terecht kwamen. Bij hoge ballen was het Matthijs van Horssen die zijn mannetje stond.
Rick_en_Gerben_hadden_hun_handen_vol_aan_de_aanvallende_spelers_van_Skilz.jpg Rick_en_Gerben_in_de_achtervolging.jpg

DSVP had zelfs vlak voor tijd de wedstrijd kunnen beslissen. Samen met invaller Tim de Bruijn (die ook zijn debuut maakte) was het Dylan de Haan, die opstoomde naar het doel. In plaats dat hij de bal breed legde naar Tim, werd hij van de bal gezet door verdediger Adil Choukoud en was ook deze kans voorbij.

 Tom_redde_DSVP_van_een_doelpunt.jpg Wederom_een_uitstekend_keepende_Tom_die_zijn_doel_verdedigd.jpg

De laatste minuten kreeg FC Skills nog een paar gevaarlijke vrije trappen maar de verdediging van DSVP hield stand.

Gerben_balltetje_terug.jpg


Eindstand 0-0.

Oude_en_nieuwe_generatie_Wenteler.jpg
De oude en nieuwe generatie Wenteler.

Verslag: Henk Brink
Foto’s: Lenie Kaptein

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief