GDA onderuit tegen Erasmus (zat)

Zaterdag 20 november stond voor GDA de uitwedstrijd tegen sv Erasmus op het programma. De (Loosduinse) toeschouwers waren wegens de Corona maatregelen niet welkom aan de Erasmusweg. Door het koude weer, de aanhoudende miezerige regen en het matige niveau zeker aan Loosduinse kant konden de aanwezigen op het aangrenzende terras niet echt warm worden.

Erasmus en GDA begonnen aftastend en het eerste kwartier was er van beide ploegen nog geen noemenswaardige actie geweest. De 1-0 voor de thuisclub viel dan ook volkomen uit de lucht, balbezit op het middenveld bracht ineens een Erasmus speler in schotpositie en van afstand was GDA doelman Alessandro Visser kansloos. GDA stelde daar bitter weinig tegenover of het moeten de vier corners zijn die de Loosduiners vlak achter elkaar kregen maar ook hieruit werd geen echt gevaar gesticht. 

De rust brak met een 1-0 stand in het voordeel van sv Erasmus aan.

Na de rust bracht GDA trainer Ronald Paats een aantal wissels in om te trachten de bakens te verzetten, Vince Vermeulen, Jordy Taal, Hasan Acarer en Didi Eesiah waarvan laatst genoemde de meeste aanvallende intenties liet zien kwamen in het veld voor Robin Boek, Arnout Ooijevaar, Gökmen Coban en Nick Selier. Erasmus kreeg een geweldige kans om de score te verdubbelen maar oog in oog met de GDA doelman schoot de Erasmus speler naast. In de 70e minuut was het wel raak voor de thuisploeg, een keurige aanval werd van dichtbij handig binnen geschoten 2-0. Sander van der Ende kreeg vlak achter elkaar namens GDA twee kansen om de aansluitingstreffer te scoren, eerst kopte van der Ende uit een voorzet van Samir Ben Omar de bal over het doel en niet veel later kon van der ende alleen op het Erasmus doel afgaan maar schoot de bal te gehaast en te wild naast het doel. Uit een vrije trap in de 70e minuut aan de rand van het 16 metergebied van Erasmus schoot van der Ende laag wel knap raak en bracht de score terug tot 2-1.

Verder werd er niet meer gescoord en dus reisde GDA weer met lege handen terug naar Madestein. GDA moest het deze wedstrijd vooral afleggen in de fysieke duels, de gastheren waren feller en zaten er veel korter op dan GDA dat duidelijk te veel ruimte in de duels weggaf.

Volgende week speelt GDA op het eigen Sportpark Madestein tegen koploper Quintus die deze wedstrijddag met 1-4 verloren van Houtwijk.

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief