november 30, 2022

RVC Celeritas niet opgewassen tegen Oliveo

Spanning nu volop bovenin de ranglijst

RVC Celeritas niet opgewassen tegen Oliveo

Nico Mos

Afgelopen zaterdag stond in de 4e klasse E een heuse topper op het programma. RVC Celeritas, nog ongeslagen, trad thuis aan tegen Oliveo die 3 verliespunten heeft. Onder leiding van de vrouwelijke arbiter, Julia van Es, bleek Oliveo meer als team te voetballen. RVC Celeritas was na rust wel meer bij de les, maar bleef achter de feiten aan lopen (2-5)

Rijswijk – Het duurde lang eer beide teams hun schroom van zich af gegooid hadden. De gasten uit Pijnacker gingen daar als eerste het beste mee om en hadden al snel een (optisch) overwicht. Door veel oponthoud lag het spel wel (te) veel stil en kon niet echt worden doorgepakt. De thuisclub kon niet in haar eigen spel komen, wat tevens de verdienste was van de mannen van trainer Edwin Vurens. Halverwege de eerste helft kwam Oliveo op voorsprong. Een voorzet van Noah Boer belandde op het hoofd van Tim van Rheenen (0-1). RVC Celeritas had niet direct een antwoord ook omdat zij een (te) laag tempo hanteerde. Daarnaast ging er ook (te) veel mis bij de thuisclub. Niet verwonderlijk was dan ook de 0-2, zeven minuten voor rust ( Mark Milolaza).

Gerepareerd

Na rust een ander RVC Celeritas, die al de aansluitingstreffer maakte in de 48e minuut. Een stiftballetje van Giovially Serbony op Joey Klijn was goed voor 1-2. En RVC Celeritas ging door voor de gelijkmaker. Maar door knullig uitverdedigen van Joey Klijn – hij dacht de bal over de achterlijn te laten lopen en probeerde dat te herstellen – kon de arbiter niets ander dan fluiten voor een strafschop (1-3), al was dat enigszins zwaar gestraft. Echter na een langlopende aanval van de thuisploeg maakte André Rumapak en kwam de thuisclub terug tot 2-3. Nadat de doelman van Oliveo, Peter Paul de Rotte, met een sublieme redding de 3-3 wist te voorkomen, maakte Oliveo in de aanval erop 2-4. Een doelpunt in glaszuivere buitenspel positie, maar de assistent ‘vergat’ te vlaggen. In blessuretijd maakte invaller Max Huurman de mooiste treffer van pakweg 30 meter in de verre hoek (2-5). De periodetitel is nog niet bekend, omdat mede concurrent Graaf Willem II VAC niet in actie kwam. Overigens is voor deze clubs de periodetitel maar bijzaak, want zij gaan alle drie voor het kampioenschap.

Reacties na afloop

‘Rode kaart terug genomen’

Arbiter Julia van Es, trok voor rust de rode kaart voor Roger Smeets. “Hij gebruikte het K…woord waardoor ik in eerste instantie rood trok. Toen ik hoorde dat degene die rood kreeg het niet gezegd zou hebben, maar ook de tegenpartij dat bevestigde, heb ik besloten, om de wedstrijd niet hierdoor laten beïnvloeden, door te laten spelen met 11 tegen 11”, aldus arbiter Julia van Es.

‘We liepen continu achter de feite aan.’

“De tweede helft is 100% anders dan dat wij voor rust lieten zien. In de eerste helft beginnen we gewoon slecht. We zijn met allerlei dingen bezig, behalve met het voetbal. Oliveo deed dat veel volwassener en veel nuchterder. Zij maken twee goals voor rust uit standaardsituaties, waar wij gewoon niet bij de les waren. Je moet altijd opletten wat er gebeurt. Dan ga je de rust in met een 2-0 achterstand. We komen eigenlijk heel goed uit de kleedkamer en scoren binnen drie minuten de aansluitingstreffer. De strafschop tegen vind ik discutabel, al heeft dat verder niets met de uitslag te maken hoor. We waren nog steeds teveel met de tegenstander bezig.. Als we wel gingen voetballen konden we Oliveo echt onder druk zetten, maar dat gebeurde te weinig. We komen nog wel terug tot 2-3 en hadden zelfs kansen op 3-3, maar eigenlijk liepen wij vanaf het begin achter de feiten aan. Dat is in feite het verhaal van deze wedstrijd, al wil ik wel benadrukken dat Oliveo terecht heeft gewonnen”, aldus RCV Celeritas trainer Dennis Young.

‘Geflatteerd? Nee hoor”

“De uitslag was zeker niet geflatteerd, hoor. Mijn spelers verschenen, zeker na rust, driemaal alleen voor de keeper, maar verzuimden de wedstrijd eerder in het slot te gooien. Overigens was de vierde goal inderdaad buitenspel, maar ja al je eigen assistent niet vlagt….”, aldus een tevreden Oliveo trainer Edwin Vurens.

Redactie: Nico Mos
Foto’s: Martin van Oostveen

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief