Terugblik zaterdag Hoofdklasse A. FC ‘s-Gravenzande boekt prima overwinning op Spijkenisse

Zaterdag Hoofdklasse A:

FC ’s-Gravenzande speelde zaterdag 20 november thuis tegen het lager geklasseerde Spijkenisse, dat vorige week de eerste overwinning van het seizoen pakte. Voor ’s-Gravenzande zaak drie punten te pakken, om zo weg te blijven van de onderste plekken en stiekem weer omhoog te kijken.

De eerste helft eindigde zoals begonnen, met 0-0. Er gebeurde in de eerste helft dan ook niet veel. De eerste kans was voor Spijkenisse, maar een corner werd over gekopt. Na een minuut of 25 spelen raakte Sander Koeleman (FC ’s-Gravenzande) de buitenkant van de paal en vlak voor rust zag Daan van Unen (FC ’s-Gravenzande) zijn kopbal door de doelman gekeerd.

De tweede helft begon direct met actie. Binnen een minuut was het raak voor FC ’s-Gravenzande. Rick Boers zette voor en Patrick Fonseca scoorde koppend de 1-0. Bijna gelijk daarna had Sander Koeleman de 2-0 op zijn schoen, maar zijn schot verdween via de bovenkant van de lat over de achterlijn. Zo’n twintig minuten voor tijd was het wel raak. Op aangeven van Yordi Klepke was het Patrick Triep die voor 2-0 zorgde. In de 78e minuut kwam Spijkenisse met tien man te staan na een rode kaart voor Jawad Bellahsan. Frank Broos dacht hierna te scoren, maar zijn fraaie treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

FC ’s-Gravenzande wint met 2-0 van Spijkenisse en doet daardoor goede zaken op de ranglijst.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
Foto’s: Twitter account FC ’s-Gravenzande