Terugblik zondag Hoofdklasse A. Derby RKAVV – HBS kent geen winnaar. TAC’90 en TOGB (zon) onderuit

Zondag Hoofdklasse A:

In de zondag Hoofdklasse A kwamen RKAVV en HBS zaterdag 20 november al in actie in een heuse derby. Zondag was het de beurt aan TAC’90, dat uit speelde tegen Purmersteijn. TOGB (zon) ging op bezoek bij RKVV Velsen.

Zaterdagavond 20 november werd er om 18.00 uur afgetrapt bij RKAVV tegen HBS. De eerste kans van de wedstrijd was voor HBS. Maar David Kappel vond doelman Mike Ten Kroode op zijn pad. Direct hierna een enorme kans voor RKAVV, maar ditmaal stuitte Yani Bouras op de HBS-doelman. In dezelfde minuut leek RKAVV op een 1-0 voorsprong te komen via Justin van Rijswijk, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. In de zevende minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Zakaria Amrani schoot uit een vrije trap fraai raak: 1-0. Voor rust nog één belangrijk moment voor HBS. Nathan Mbuyamba schoot vanuit de draai op doel, maar wederom een redding van RKAVV-goalie Ten Kroode. De eerste mogelijkheid na rust was wederom voor HBS, maar weer vond Kappel Ten Kroode op zijn pad. In de 55e minuut had Yani Bouras de 2-0 op zijn schoen, maar zijn inzet eindigde op de paal. Een kwartier voor tijd kwam HBS op gelijke hoogte. De laatste die de bal raakte voor deze de doellijn passeerde was David Kappel: 1-1. Tien minuten voor tijd dacht Bryan Bröcker HBS op voorsprong te koppen, maar de bal was al achter de achterlijn geweest. In de 83e minuut kreeg ook Tjeerd Westdijk (HBS) nog een grote kans, maar hij schoot naast. In de blessuretijd van de wedstrijd werd een voorzet van Remco Overdevest (RKAVV) bijna in eigen doel gegleden. Uiteindelijk dus geen winnaar bij de derby tussen RKAVV en HBS: 1-1.

TAC’90 kwam zondag in actie. Uit bij Purmersteijn werd er met 3-1 verloren. Door resultaten op de andere velden zakte TAC’90 één plaats op de ranglijst en staat het nu 13e. TAC’90 heeft alleen VV Emmen en SDO nog onder zich. TOGB (zon) verloor zondagmiddag met 2-1 op bezoek bij laagvlieger RKVV Velsen. Na een flitsende seizoenstart is de ploeg uit Berkel en Rodenrijs inmiddels afgezakt naar de zevende plaats onder HBS en RKAVV.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl