VELO helpt koploper WV-HEDW aan ruime overwinning

Een wedstrijd tegen de ongeslagen koploper is vaak al een moeilijk verhaal en als je als team drie penalties tegen krijgt en ook nog een eigen doelpunt scoort dan is een positief resultaat uitgesloten. Na een 3-1 achterstand bij rust leed VELO een ruime 5-1 nederlaag bij WV-HEDW dat ongeslagen blijft en ook de 1e periodetitel pakte.

VELO startte zonder de niet fitte gebroeders Rick en Mike Das, doelman Dion van Wijk  en ook Roderick Meinema is nog niet blessurevrij. Trainer Kevin van der Geest moest het team op enkele posities aanpassen met Deniz Pamuk in het doel en  Rens de Vries (18 jaar, speler van O23-1) als verdienstelijke debutant. Vanaf het begin was wel duidelijk dat WV-HEDW een goed team is en niet voor niets zonder puntverlies aan kop gaat.

Na een kwartier stond VELO al met 2-0 achter na twee benutte strafschoppen van Ashraf Azzouz. De eerste na een ongelukkige handsbal van Mart Dubbeld en de 2e na een niet slimme overtreding van Mart Dubbeld op Jack van Moerkerk. VELO was door deze snelle achterstand aangeslagen en kwam daardoor niet echt in zijn spel. De Amsterdammers bleven de betere partij en VELO kon daar vooral aanvallend te weinig tegenoverstellen. Kort voor rust werd het zelfs 3-0 via een fraai doelpunt van Tim van der Meulen. In de blessuretijd van de 1e helft kwam VELO nog terug tot 3-1 via een kopbal van Mart Dubbeld.

Na de thee kwam VELO, met Mo Ozdemir voor Mart Dubbeld, vol goede moed in het veld en kreeg ook kansen om de wedstrijd te kantelen. Op aangeven van Rick van Mierlo schoot Lars de Jong over het doel en zag Rick van Mierlo na een actie van Daan van Rossum, zaterdag vader geworden van dochter Yade, zijn inzet geblokt door een verdediger. In de 63e minuut kreeg Rick van Mierlo, op een assist van Daan van Rossum, de kans op de aansluitende treffer maar zijn inzet ging net naast het doel. Enkele minuten later weer een ongelukkig moment voor VELO toen Mo Ozdemir met een  kopbal in eigen doel de stand op 4-1 bracht.

VELO probeerde met enkele counters nog wel iets terug te doen maar doelpogingen van Sergi Roeleveld en Ramon Ripson gingen naast of over het doel. In de blessuretijd kreeg VELO nog een tegenslag te verwerken met een 3e strafschop na een overtreding van Brent Biesheuvel. Captain Kick van Aelst schoot de pingel onberispelijk is en bezorgde zijn team de 

5-1 overwinning. 

As. zaterdag speelt VELO, nr. 6, thuis tegen Forum Sport, de nr. 7 op de ranglijst. VELO zal zich na deze ruime nederlaag weer moeten herpakken om een goed resultaat neer te zetten.

Redactie: Louis de Letter
Foto: Archief

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief