BSC’68 sleept periodetitel binnen in een sombere ambiance

Wedstrijden die ergens om gaan, dat zijn de mooiste om te spelen. Het sfeerteam, een volle tribune, een uitpuilend terras, dat moesten we afgelopen zaterdag helaas allemaal missen. Een paar trouwe supporters in de bosjes achter het hek, een handje vol jongens die net hadden gespeeld en gelukkig de gasten van het tweede die herrie maakten voor een heel peloton. Er stond een periodetitel op het spel en die moest ondanks alles binnen gesleept worden.

Tegenstander Hillegersberg bleek een taaie tegenstander die het ons de hele wedstrijd bijzonder lastig maakte. Veel duels werden er uitgevochten maar het ging nooit over het randje. De uitstekend fluitende scheidsrechter Visser kon het dan ook zonder kaarten af. Ondanks de felle tegenstander had BSC het beste van het spel en na tien minuten konden we juichen voor het eerste doelpunt. En wat voor een doelpunt. Guido de Peinder wordt op de linkerflank aangespeeld, met een schuin oog beoordeelt hij de situatie en met een beheerste lage voorzet bereikt hij Jelle Verhoeff die zich niet bedenkt en met zijn linker de bal onbedaarlijk hard de kruising in jaagt. Doelman Bas Bulk heeft hem waarschijnlijk alleen maar gehoord.  Hillegersberg was even van slag en bijna is het Lody Dijkhuizen die de score verdubbelt. De lat is jammer genoeg een sta in de weg. Aan de andere kant is het de razendsnelle Machano Deehu die doorbreekt maar zijn schot verdwijnt net langs de, voor hem, verkeerde kant van de paal. Keeper Bulk is vlak voor rust tot twee keer toe de sterkste in een “een tegen een duel” met eerste Lijon Korving en daarna Guido de Peinder. De pauze lijkt met een 1-0 stand aan te breken maar de allerlaatste aanval levert nog een doelpunt op. Lody Dijkhuizen bereikt de mee opgekomen Mitchel van der Linden en die heeft een paar bewegingen in huis die je eigenlijk niet van hem zou verwachten. Zijn tegenstander weet niets anders te bedenken dan hem onderuit te schoffelen en meester Visser wijst resoluut naar de stip. Lijon Korving blijft kalm en schuift de bal binnen: 2-0.

De tweede helft speelt zich vooral af op het middenveld. Weinig kansen, keeper Michael Verhoef hoeft eigenlijk niet een keer handelend op te treden, en ook BSC komt niet veel in de buurt van doelman Bulk. Er waren eigenlijk maar drie momenten die het vermelden waard zijn. Eerst was daar een iets te scherpe voorzet van Rageor La Paz die achter Michael Verhoef tegen de paal belandde. Dan een doelpunt van Lody Dijkhuizen dat door het uiterst dubieuze vlaggetje van grensrechter van Baarle afgekeurd werd. Het laatste moment was het fluitje van Visser die het einde van de wedstrijd aankondigde. Omdat CKC tegen Zestienhoven niet verder kwam dan 2-2 was de periodetitel binnen. Ondanks alle beperkingen hebben we er toch een klein feestje van kunnen maken. En nu doorpakken gasten, een periodetitel is leuk en daardoor zijn we verzekerd van tenminste de nacompetitie maar het hoofddoel blijft natuurlijk het kampioenschap.

Volgende week een heuse kraker als we op bezoek gaan bij het naar de tweede plaats opgeklommen Groeneweg. Die wedstrijd heeft de curieuze aanvangstijd van 15.30 uur.

Redactie en foto’s: BSC’68 – Hans Verhoeff

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief