Geen winnaar bij enerverende derby tussen RKAVV en HBS

Al enkele maanden stond de wedstrijd tussen RKAVV en HBS bij menig RKAVV-er groot omcirkeld in de agenda. Voor het eerst sinds 2007 zou RKAVV in eigen huis weer eens voor de punten de derby tegen HBS spelen. Beide supportersgroepen hadden al de nodige voorbereidingen getroffen, maar tot ieders enorme teleurstelling moest de derby achter gesloten deuren plaatsvinden. Hoewel er geen toeschouwers bij het duel aanwezig waren, spatte op het veld vaak wel de vonken ervan af. 

Al na drie minuten kreeg HBS de eerste kans van de wedstrijd. Leroy Klootwijk mocht eenvoudig de Leidschendamse defensie voorbijlopen, maar van dichtbij stuitte hij op doelman Mike Ten Kroode die knap redding wist te brengen. Nog geen minuut later had ook RKAVV meteen een enorme kans om de score te openen. Yani Bouras mocht na een steekpass van Ayoub Boukhari alleen op doelman Wartna af, maar laatstgenoemde bracht redding. Enkele seconden later leek RKAVV alsnog op voorsprong te komen. Justin van Rijswijk tikte na een schot van Zakaria Amrani de rebound in het doel, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. 

RKAVV klopte in de beginfase steeds nadrukkelijker op de deur van HBS en na zeven minuten nam de thuisploeg dan ook de voorsprong. Een vrije trap van Zakaria Amrani verdween in de korte hoek: 1-0. Hoewel er in een normale situatie ontzettend veel publiek getuige was geweest, was er bij de spelers op het veld een echte derbybeleving. Duels werd hard uitgevochten en ook verbaal wisten de spelers elkaar en arbiter Witlox te vinden. Halverwege de eerste helft liet ook HBS zich weer eens gelden. Nathan Mbuyamba mocht vanuit de draai op doel schieten, maar Ten Kroode bracht opnieuw redding. Het tempo lag in de eerste helft hoog en RKAVV en HBS maakte er een vermakelijke wedstrijd van. 

Ook in de tweede helft kreeg HBS al snel een grote kans op een doelpunt. Opnieuw mocht Leroy Klootwijk van dichtbij aanleggen, maar ook dit keer stond goalie Ten Kroode een doelpunt in de weg. Het spel golfde op en neer en slechts vijf minuten na de kans voor HBS, was RKAVV dicht bij een treffer toen Zakaria Amrani mocht aanleggen voor een vrije trap. Doelman Silver Wartna wist met moeite de inzet van Amrani te pareren, waarna Yani Bouras in de rebound de bal op de paal schoot. 

Waar RKAVV in de eerste helft een licht overwicht had, was in de tweede helft goed zichtbaar dat de ploegen elkaar op de ranglijst slechts één punt ontlopen. Kansen waren er over en weer en met nog een kwartier op de klok kwam HBS langszij. Een schot van David Kappel verdween via een RKAVV-been op een lullige manier in het doel: 1-1. Wat volgde was een slotfase waarin RKAVV en HBS allebei mikten op drie punten. HBS leek via Bryan Bröcker ook op voorsprong te komen, maar de corner waaruit zijn rake kopbal voortkwam, was al over de achterlijn geweest. Ook Tjeerd Westdijk volleerde HBS bijna op voorsprong, maar zijn inzet vloog naast. In de laatste vijf minuten was het RKAVV dat de grote kansen op een overwinning kreeg. Zo dribbelde Ayoub Boukhari er fraai op los, maar werd zijn inzet naast het doel gewerkt. In de blessuretijd hielp HBS RKAVV bijna aan de overwinning nadat een scherpe voorzet van Remco Overdevest bijna in eigen doel werd gewerkt. 

Een doelpunt viel er op de hectische zaterdagavond niet meer en dus deelde RKAVV en HBS de punten. Beide ploegen waren na afloop teleurgesteld dat er niet gewonnen was, omdat ervoor zowel RKAVV als HBS meer in had gezeten. Toch leek een gelijkspel de meest eerlijke uitslag van de derby. 

Redactie: Jonas Bloemen
Foto’s: Remco van Oosterom

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief