Terugblik zondag 2e klasse D. HVV, Wippolder en Wilhelmus doen goede zaken

Zondag 2e klasse D:

In de zondag 2e klasse D kwam regioploeg Laakkwartier niet in actie. De wedstrijd bij FC IJsselmonde ging niet door. HVV, Wippolder, Wilhelmus, HMSH (zon), Full Speed en Concordia kwamen wel in actie.

Er stonden zondag 21 november een tweetal derby’s op het programma. HMSH (zon) ontving HVV en Wilhelmus ging op bezoek bij Concordia.

Koploper HVV boekte op bezoek bij HMSH (zon) een ruime overwinning: 1-7. Diederik Janssen zette HVV al na vier minuten spelen op een 0-1 voorsprong. De kansen regen zich in de eerste helft aaneen voor HVV, maar er werd niet gescoord. Op slag van rust slaagde HMSH (zon) er in om op gelijke hoogte te komen: 1-1. In de tweede helft ging het na tien minuten mis voor de thuisploeg. Een rode kaart voor HMSH (zon) en een strafschop waaruit Joppe v/d Bruggen 1-2 maakte, leidde de grote nederlaag van deze middag in. Phil Altimari (2), Kees Brouwers (2) en Wouter Vrijmoet tilden de score naar 1-7. HVV zag achtervolger Antibarbari met 3-2 winnen van Full Speed. Antibarbari heeft één duel minder gespeeld en één verliespunt minder dan HVV. Voor Full Speed was Sander van Akkeren tweemaal trefzeker.

De derby tussen Concordia en Wilhelmus werd gewonnen door laatstgenoemde: 1-2. In de achtste minuut was het al raak voor Wilhelmus. Uit een voorzet van Remy Kant maakte Cedric Aké er 0-1 van. In de 78e minuut verdubbelde Nick Hendrikse de score: 0-2. Twee minuten later kwam de thuisploeg terug tot 1-2, maar Wilhelmus slaagde erin de drie punten mee naar huis te nemen.

Wippolder deed goede zaken in het thuisduel met Meeuwenplaat: 6-0. Jordy Krassenburg (2), Daley Uythof (2), Rik Luisman en Yannick Prade scoorden voor de ploeg van trainer Mark Moen. Wippolder staat knap derde en houdt de druk op topploegen HVV en Antibarbari hoog.

Het Nootdorpse RKDEO speelde op bezoek bij VFC met 1-1 gelijk. Na een 0-0 ruststand schoot Tommy Simonis RKDEO in de 54e minuut vanaf elf meter op een 0-1 voorsprong. Lange tijd leek het erop dat de Nootdorpers de drie punten zouden pakken. Maar in blessuretijd kwam de thuisploeg via een strafschop toch nog langszij: 1-1.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl