PGS begint de competitie met een uitstekende overwinning op Maasdijk! Bizarre goal op film

De club uit Ockenburg kende een gemixte voorbereiding die veel werd verstoord door blessures, maar leek zijn draai de afgelopen weken wat meer te vinden op de training. Daarentegen was er bij Maasdijk meer uitzicht op een goed resultaat en waren de verwachtingen dus bij de thuisclub torenhoog.

De opening van het nieuwe veld stond voor de wedstrijd centraal en de spelers kwamen op met een hoop vuurwerk. Al met al een prachtig decor voor een eerste competitiewedstrijd. Waar iedereen had verwacht dat Maasdijk uit de startblokken zou schieten gebeurde juist het tegenovergestelde. Het was PGS/Vogel dat brutaal de regie in handen pakte en door middel van hoog druk zetten en het middenveld continu af te jagen er een aantal keer gevaarlijk uit kon komen. Helaas was de eindpass echter te vaak net niet goed. PGS gaf zelf niet echte uitgespeelde kansen weg, maar door twee kleine oplettendheden achterin kwam het toch bijna op achterstand. Milan Brakel stond echter goed op zijn post. PGS had het betere van het spel, maar kon zichzelf niet belonen voor rust. Al moet gezegd worden dat er ook een loepzuivere strafschop niet werd gegeven, waarbij een verdediger van Maasdijk de bal niet met 1, maar 2 handen roerde. Hierdoor was de ruststand 0-0.

PGS wist wat het te doen stond, er viel hier echt wat te halen. Het begon erg goed aan de tweede helft en de kansenregen en het hoge druk zetten begon. De eerste 18 min in de tweede helft was het heer en meester en was het wachten op de 0-1, maar toen viel die plots aan de andere kant. Na een buitenspelval, waarbij 1 speler van Maasdijk het slim omzeilde, konden ze met 2 spelers op de keeper af en was het tegen de verhouding in 1-0 voor de thuisploeg. Opeens had PGS het 5 minuten moeilijk en redde Milan nog 1x de hoop op een goed resultaat. Daarna was duidelijk dat het de beste 20 min voetbal had bewaard voor het einde. Trainer Vita Lorente wisselde aanvallend en 3 minuten daarna in de 66e minuut tekende Rik van de Graaf voor de 1-1. PGS rook bloed en ging door en onder leiding van het uitstekende spelen van het centrale duo en het altijd ijverige en goed voetballende middenveld werden de ruimtes gevonden en geen kans meer weggegeven.

In de 89e minuut was daar de terechte 1-2. Na goed voorbereidend werk van Rik van de Graaf en Glenn Plum kreeg Danny Plugge de bal aangespeeld op de rand 16. Hij verraste vriend en vijand door niet in 1x te schieten, maar rustig uit te kappen om daarna snoeihard de bal in de korte kruising te schieten.

Kort daarvoor een rode kaart voor Maasdijk door obstructie van een vrije trap wat een tweede gele kaart opleverde. Toch maakt PGS het zichzelf lastig door de laatste 10 minuten, door de lange blessuretijd, achteruit te lopen. Hierdoor kon Maasdijk nog 2x dicht in de buurt van een doelpunt komen, maar waren het Jeffrey Helders Alves en Milan Brakel weer die hun mannetje stonden. PGS kon er nog 1x goed uitkomen met een goede lange bal van Mark Ruitenbeek waarbij Rik van de Graaf doorliep op de keeper. De keeper raakte de bal volledig verkeerd waardoor de bal torenhoog de lucht in ging. Waar menig speler had gekozen voor een aanname koos Rik met zijn fluwelen techniek voor een bal die in 1x in het goal verdween. 1-3! (zie filmpje)

De overwinning was een feit en de ploeg van Vita Lorente begint de competitie met een sterke opening. Volgende week wacht wederom een tegenstander van formaat in de vorm van MSV, dit keer thuis op Sportpark Ockenburg.