FC ‘s-Gravenzande de gelukkigste tegen Achilles Veen

Na de zeperd van vorige week trof FC ’s-Gravenzande weer geen gemakkelijke tegenstander: Achilles Veen. Als we de statistieken er even op naslaan dan zien we in de laatst gespeelde vijf wedstrijden vier overwinningen voor de mannen uit Veen en één gelijkspel. Doorgaans draait deze tegenstander ook vaak mee in de kop van de ranglijst, maar zij doen het wat dat betreft nu wat minder. FC ’s-Gravenzande vinden we vooraf terug op de 10e plaats met 10 punten en Achilles Veen op de 12e plaats met 7 punten. Achilles Veen zal graag met een overwinning weer de bus willen instappen, maar de thuisploeg heeft nog wat goed te maken en wil graag revanche nemen, dus alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd.

Aantrekkelijke eerste helft

De thuisploeg ging goed van start en dat leverde al in de 7e minuut een prima kans op voor Frank Broos. Hij kwam in de sprint voor zijn tegenstander en kwam oog in oog met de doelman, maar schoot over. Na een prima actie van Frank Broos kwam de bal bij Sander Koeleman, die bracht de bal vanaf de achterlijn goed voor en in een mêlée van spelers was het uiteindelijk een eigendoelpunt van Rico Geeroms: 1-0, al leek het eerst dat Yuri Westhoff de doelpuntenmaker was. Maar Achilles Veen gaf zich uiteraard niet gewonnen. Eerst zag Thomas Schilders in de 17e minuut zijn inzet nog door de FC ’s-Gravenzande verdediging tot hoekschop verwerkt, maar een minuut later schoot hij de bal wel goed binnen en was de stand weer gelijk: 1-1. Maar het kan soms snel gaan, want weer een minuut later scoorde de thuisploeg toen Twan van Meerten op aangeven van Frank Broos de bal met een geplaatst schot achter doelman Jordy Zielschot schoot: 2-1. Na ruim een half uur spelen weer een prima mogelijkheid voor de thuisploeg toen na voorbereidend werk van Twan van Meerten, Frank Broos en Yuri Westhoff klaar stonden om het af te maken, maar Thijs van den Berg redde op de doellijn. Voor Achilles Veen was Glenn Kools nog kansrijk, maar Roy Vermolen verwerkte zijn inzet tot hoekschop. Voor FC ’s-Gravenzande waren in de slotfase van de eerste helft Kilian Berkhout en Yuri Westhoff nog gevaarlijk, maar de doelman redde prima. Tegenvaller was het uitvallen van Kilian Berkhout met weer een hamstringblessure, zijn vervanger was Patrick Triep.

Spannende tweede helft

De eerste 10 minuten van het tweede bedrijf was de thuisploeg dicht bij een grotere voorsprong. Op aangeven van Frank Broos kopte Yuri Westhoff goed in, maar met enige moeite kon de Achilles Veen doelman de bal nog over de lat tikken. Uit de hoekschop die daaruit volgde was Daan van Unen nog gevaarlijk, maar schoot naast. Rick Boers bracht in de 48e minuut de bal goed voor, Frank Broos kon prima uithalen maar de doelman lag precies in de baan van zijn schot en had daardoor even verzorging nodig, maar kon wel verder. Sander Koeleman was nog gevaarlijk uit een vrije trap, maar die ging net naast. Toen kwam er een periode dat Achilles Veen de bovenliggende partij was en enkele uitgespeelde kansen kreeg om weer op gelijk hoogte te komen en FC ’s-Gravenzande niet mocht klagen over wat geluk. Glenn Kools schoot net naast, een omhaal van Thomas Schilders kwam via de lat weer het veld in en Thomas de Man zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt. Niek Wilborts kon ook nog een keer uithalen, maar via de vuisten van Daniël Kumic werd de bal weggewerkt. Toch hervond de thuisploeg zich weer het laatste kwartier en kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Tweemaal was Frank Broos gevaarlijk, maar zijn inzet werd door doelman Jordy Zielschot gestopt. Nadat met nog een kwartier op de klok Thomas de Man voor Achilles Veen de bal over het doel kopte, kwam FC ’s-Gravenzande in de 80e minuut op een 3-1 voorsprong. Op aangeven van Patrick Triep tikte Frank Broos de bal achter de doelman. Dankzij prima reddingen van doelman Daniël Kumic op schoten van Thomas de Man, Teun Sebregts en Niek Wilborts bleef het bij de 3-1 stand en revancheerde FC ’s-Gravenzande zich voor de wedstrijd van vorige week tegen sv Poortugaal.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Daniël Kumic, Ardi Luijendijk, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (90. Jordi Klepke), Twan van Meerten (86. Dennis van Rijn), Bram Sommeling, Rick Boers (90. Pascal Broch), Frank Broos, Kilian Berkhout (44. Kilian Berkhout), Daan van Unen

Opstelling Achilles Veen: Jordy Zielschot, Melle Mandenmakers (46. Ousmane Traore), Vincent van Hoof, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Glenn Kools (76. Teun Sebregts), Thomas Schilders, Remon Koenen, Niek Wilborts, Rico Geeroms (82. Gino Dix)

Scheidsrechter: dhr. Boyd van Kommer uit Leiden, assistenten: dhr. Edwar Holvast uit Geervliet en dhr. Nick Stuurman uit Almere

Redactie: FC ’s-Gravenzande