Ook HVV maakt overstap naar zaterdagvoetbal

De afgelopen week was er een vergadering gepland bij HVV waarin de keuze zou worden bepaald of de club op zondag blijft voetballen of de overstap maakt naar het zaterdagvoetbal.

Van de website van HVV namen wij het navolgende over:

En de uitkomst is…..?

In een goed gevulde bestuurskamer heeft HVV-voorzitter Alex Jongebreur namens het voetbalbestuur een presentatie gehouden over de overstap met HVV 1 naar het zaterdag voetbal.

De bestuurskamer was zoals gezegd goed gevuld en onder de bezoekers waren er de ereleden Hubo Vermeulen, Erik Smits, Fred Beekman, Gijs ter Kuile en Frank Bijloos. Naast hen waren er nog de leden van verdienste Roeland Engelen, Arnout van Lawick, Ruud Paardekooper, Rob Groos en Evert Jelgerhuis Swildens.

Namens de spelersgroep van HVV 1 waren er Joppe van der Bruggen, Joppe Dekker en Wouter Vrijmoet afgevaardigd. Loek van Vliet en Ronald Kres hadden zich afgemeld. Verder was ASC-voorzitter en oud lid Coen Verdegaal als gast aanwezig aangezien ASC over twee weken met haar leden het horizontaal overstappen gaat bespreken.

De presentatie was krachtig en duidelijk. Het voetbal in de zondag standaard klasse loopt hard terug. Omdat de zaterdagverenigingen met 92% van de stemmen en de zondag verenigingen met 64% van de stemmen tegen het zogenaamde weekend voetbal* zijn, heeft de KNVB besloten om de horizontale overstap van zondag naar zaterdag toe te staan. Daarbij, heeft de KNVB ook aangegeven dat er geen opvulling meer komt van opengevallen plaatsen.
Dus een “papieren promotie” naar de eerste klas zit er niet in als we niet overstappen en het sportief niet voor elkaar krijgen. Een ander gevolg van niet overstappen kan zijn dat je in een 2e klasse komt te spelen met slechts 10 teams of in een ander district gaat spelen. Dan komen onze tegenstanders uit de provincies Noord-Holland en Utrecht.

Niet geheel onbelangrijk is de unanieme steun van de spelers van HVV 1. Zij zijn als direct betrokkenen allemaal vóór de overstap en dat werd door de drie aanwezige spelers nogmaals bevestigd.

Alles bij elkaar genomen kwam het HVV-bestuur tot de conclusie dat zij van menig zijn dat deze stap onvermijdelijk is en ook sportief noodzakelijk. Na de presentatie waren er nog wel enkele vragen.

De belangrijkste vraag was of op veld 1 wordt gespeeld en wat de aanvangstijd zou worden. Wedstrijdsecretaris Evert Jelgerhuis gaf aan dat in de reeds gemaakte planning de aanvangstijd 14:45 zou zijn en uiteraard wordt er gespeeld op veld 1.

De trouwste HVV 1 supporter Toon van Ginkel maakte zich zorgen, dat HVV 1 het publiek zou wegtrekken bij “zijn” Veteranen B die ook op zaterdag spelen. Nadat deze barrière was weggenomen, kon ook Toon zich vinden in het plan.

Rob Groos verzocht het bestuur te kijken of er wel genoeg activiteit op de zondag kan blijven door bijvoorbeeld HVV 2 dan om 14:00 thuis te laten spelen. De zaterdag JO23-1 is ons eigenlijke 2e elftal. Maar er zou zeker naar gekeken worden. Echter senioren op zondag onnodig op veld 1 is iets wat zeer wordt ontraden door de broze toestand van het veld.

Een ander punt, dat ter sprake kwam, is het probleem van de 24-jarige of oudere selectiespeler die buiten de boot valt of terugkomt van een blessure. Mag deze speler dan op zondag spelen? Dit is geen probleem aangezien de reglementen hierin voorzien.

Nadat alle vragen waren beantwoord waren de aanwezige leden unaniem voor een verhuizing naar de zaterdag.

HVV 1 zal in het seizoen 2022-2023 uitkomen in het zaterdagvoetbal!

Namens het HVV-bestuur werd een ieder nog een drankje aangeboden en met de wedstrijd oud HCC1- ZAMI 2 op het 1e veld bleef het nog lang gezellig op De Diepput. Hoe het in de toekomst verder gaat, of er nog meer senioren op zondag spelen, is nog onduidelijk. Het voetbalbestuur blijft uiteraard alle ontwikkelingen nauwgezet volgen.

Evert Jelgerhuis

Wedstrijdsecretaris HVV

About Post Author

Deel dit bericht

Laatste berichten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief