TAC`90 verliest van een effectiever Hoogeveen. Pech voorkomt punt voor ploeg van Mario Koswal

Een bandje met wat trommelaars liepen voor aanvang van de wedstrijd voor de spelers en het arbitraal trio het veld op. In de middencirkel wat rook bommetjes die op stoeltjes waren geplaatst. Zo werd op een sfeervol TAC sportpark de openingswedstrijd in de hoofd klasse A ingeluid. Veel baniervlaggen, zo wel voor de ingang alsook rondom veld 1 waren er opgehangen. De ontvangst van de tegenstander en pers was weer perfect geregeld en het broodje kip kerrie na afloop ook.

De vele TAC vrijwilligers, ook vanmiddag aanwezig waren in een kleurig licht blauw T shirt gestoken met TAC `90 logo erop.

Hoofdtrainer Mario Koswal gaf voor de wedstrijd al aan “we spelen tegen een fysiek sterk Hoogeveen”, en “pas op de langere termijn denken wij aan een periodetitel”. Er waren in een volle kantine en rond het veld ongeveer 300 toeschouwers aanwezig.

Wedstrijdverloop
In het begin was het even aftasten, waar liggen de zwakke plekken van de tegenstander. Toch kreeg de terug ekeerde Mohamed el Osrouti vrij snel een droomkans om vroeg op voor sprong te komen, maar de keeper van Hoogeveen redde knap. Dat deed hij direct daarna weer op een schot van Tac aanvaller Djamairo Rigters. In de hoofd klasse zou je deze kansen moeten maken. Aan de andere zijde ging een schot van Jim Veltmaat net over het doel van Dennis Hendriks. Hoogeveen aanvaller Joost Schreever ging alleen op Hendriks af en gaf een mooie lob die net naast het doel belandde. Die zelfde Schreever schoot pardoes op de paal, die kaatste terug in de handen van Hendriks die steeds beter zijn klasse bewees.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd had TAC’90 een licht veldoverwicht, maar de tegenstoten in de omschakeling van de mannen uit Hoogeveen waren scherp en zij speelden met een compact middenveld. Als TAC de kansen vergeet te maken, dan doet de tegenstander dat.
Een schitterende voorzet over links van Hoogeveen en Raphael Ngendakumana maakte de 0 – 1 en dat was tevens de ruststand.

TAC’90 moest na rust uit een ander vaate moeten gaan tappen. Tac zal na rust uit een ander vaatje moeten gaan tappen. De KNVB-scheidsrechter floot op tijd af. Het arbitrale trio, met aan het hoofd Rene Wiedijk uit Alkmaar, hebben een goede indruk achter gelaten . Zij waren ook in Zeist geweest, een week eerder, waar ze spelregelkennis en technische richtlijnen hebben meegekregen en een conditie test hebben afgelegd. De man uit Alkmaar volgde het spel op de voet en liet zich niet beïnvloeden door enkele trucjes van geslepen spelers.

Nieuwe keeper Dennis Hendriks hield TAC na rust lang in de wedstrijd
Hoogeveen kwam beter uit de kleedkamer dan TAC. Hoogeveen spits Emiel Bijlsma schoot in de 2e minuut op het doel van TAC’90, een miraculeuze redding, de bal werd geblokt in in het strafschopgebied door Jahir Valerius die daarmee de 0-2 voorkwam. Het werd wel 0 – 2 maar maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later moest Dennis Hendriks naar de rechter benedenhoek duiken om weer een gevaarlijk schot onschadelijk te maken. In deze tweede helft behoedde de keeper TAC’90 voor een grotere nederlaag.

Bij een tegen aanval van TAC’90 kopte Kamal Amheye de bal naast de goal. De wedstrijd was wel opengebroken na de rust en beide ploegen gingen voor de winst. Op beide helften kregen de ploegen genoeg ruimte om te voetballen. Maar de bepalende spelers bij TAC waren niet top fit, dat viel ons wel op.

Als team speelde het wel beter dan voor rust. In de 80 ste minuut schoot TAC invaller Jezus Periate (viel goed in) de bal op de boven lat van Hoogeveen keeper Levon van Dijk. De mooiste kans voor TAC’90 om op gelijke hoogte te komen, dit was gewoon domme pech.

Wij dachten dat Hoogeveen met een schot op de paal, achter Hendriks het laatste woord in deze sportieve wedstrijd zou hebben. Maar dat was weg gelegd voor de TAC’90 spits die in de 96 minuut fraai achter het standbeen vandaan de bal in de goal leek te tikken. Maar een Hoogeveen verdediger schoot de bal voor de doellijn het veld weer in. Een beetje pech had TAC’90 wel in het Haags kwartiertje. Het bleef uiteindelijk 0-1 voor de bezoekers.

Wij spraken na afloop nog even met een teleurgestelde hoofd trainer van Tac Mario Koswal. Jullie kwamen vandaag niet in je spel, hoe kwam dat?
“Wij hebben 25 minuten gedomineerd met mogelijkheden (o.a Amheye 2 keer) maar deze werden door ons niet benut, wij hadden het betere van het spel. Daar na zakten wij terug, verslappen om even op adem te komen. Hoogeveen scoort bij de eerste kans 0 – 1 en ga je met een achterstand de kleedkamer in. Zij hoefden niet meer, wij wel. Maar het geluk zat ons niet mee. Je heb het zelf gezien bal op de lat en dat hakje in de laatste minuut die van de doellijn werd gehaald. Tot slot: Een gelijk spel hadden we wel verwacht, en conditioneel waren we niet minder dan Hoogeveen” aldus Mario Koswal.