Sterk DSVP JO12-1JM wint seizoensouverture in Hoofdklasse met ruime cijfers

De altijd lastige eerste wedstrijd van het seizoen werd vandaag afgewerkt op het veld van DSVP. Ouders en andere geïnteresseerden mochten weer langs de lijn staan en zij waren getuigen van een goede wedstrijd van de thuisploeg. Na 60 minuten stapte DSVP volkomen terecht met een 8-3 overwinning als winnaar van het veld.

Na de verloren oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam van eerder deze week, was VVOR vandaag de tegenstander. Het was zaak om de draad gewoon weer op te pakken en het eigen spel te spelen en dat laatste lukte heel aardig. Na het gebruikelijke aftasten aan het begin van de wedstrijd was het Jelle die als eerste doel trof. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Quendo, die zich aan de rechterkant onttrokken had aan de aandacht van zijn directe verdediger. De voorzet die hij afleverde hoefde door Jelle alleen nog maar over de doellijn te worden geschoten, want de keeper stond volledig uit positie. Nog geen minuut later was het Quendo zelf die met de rug naar de goal aangespeeld werd, wegdraaide en hard uithaalde. Op deze inzet was de keeper van VVOR kansloos en DSVP kon genieten van een 2-0 voorsprong.

Aanvallend had de Rotterdamse ploeg nog niet veel laten zien, want de driemansverdediging van DSVP gaf praktisch niets weg. De kansen die toch verder gecreëerd werden, werden door Saimen onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant daarentegen werd door goed doorzetten van Max Kian weggestuurd aan de linkerkant. Met zijn raketsnelheid stormde hij op het vijandelijke doel af en rondde beheerst af. Nog voor het verlopen van het eerste kwart stond er een 3-0 voorsprong op de borden. Helaas voor DSVP was dit ook het moment dat de focus er een klein beetje af ging en zo toeliet dat VVOR binnen mum van tijd twee keer scoorde en de stand op 3-2 kon brengen. Zou het dan toch nog spannend worden?

Het spel golfde hierna op en neer en werd ook wat harder. Maar echte kansen leverde dit aan beide kanten nog niet op. Een goede aanval van DSVP, die eindigde in een heuse scrimmage voor de goal, werd uiteindelijk door een verdediger van VVOR met de handen uit het doel geslagen. Uso, de scheidrechter van vandaag, kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Coach Debbie riep vanaf de kant dat Quendo de bal moest gaan nemen. En dat liet de aanvaller van DSVP zich geen twee keer zeggen. Hij legde de bal op de stip en na het fluitsignaal van de scheids schoot hij beheerst in de linkerbenedenhoek en tekende voor de 4-2. Nog voor het rustsignaal scoorde Kian zijn tweede van de ochtend en zo werd er gerust met een 5-2 voorsprong voor de ploeg uit Pijnacker.

Na de rust pakte beide teams de draad weer op maar werd het helaas wel onvriendelijker in het veld. VVOR kon zich niet altijd vinden in de beslissingen van de scheidsrechter en uitte dat door steeds meer overtredingen te begaan. DSVP liet zich hierdoor niet uit de tent lokken en speelde gewoon het eigen spel. Er werd goed gecombineerd en dit eindigde veelal met Kian alleen voor de keeper. Vandaag schoot hij met scherp. Twee van zijn schoten verdwenen hard achter de Rotterdamse doelman tegen de touwen en eentje spatte helaas voor Kian op de lat uiteen. DSVP kwam door de twee treffers van de Pijnackers spits op een 7-2 voorsprong.

In het laatste kwart van de wedstrijd werd DSVP nog een paar keer gevaarlijk uit een handjevol corners. Dex en David zagen hun kansen geblokkeerd, maar de kans van Max werd door hem tot doelpunt gepromoveerd door met buitenkant rechts de keeper in de korte hoek te passeren. VVOR werd niet echt meer gevaarlijk door het sterke optreden van Zoey, Liam en Elano die de laatste lijn van DSVP vormden. Zij konden echter niet voorkomen dat VVOR in de allerlaatste seconden toch een derde treffer kon laten aantekenen. De scheidsrechter blies direct voor het einde en de 8-3 overwinning voor DSVP was een feit.

Redactie: Jasper van Vugt