Terugblik Tweede Divisie. SVV Scheveningen speelt gelijk tegen Jong Sparta Rotterdam

De eerste twee competitiewedstrijden waren een prooi voor Scheveningen. Vorige week zaterdag leed het elftal van trainer John Blok de eerste nederlaag. Deze zaterdag kwam Jong Sparta Rotterdam op bezoek op Houtrust, 1-1. Met zeven punten uit vier duels bezet Scheveningen momenteel de zesde positie op de ranglijst.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Jong Sparta. Na balverlies op de zestienmeter, kreeg Mohammed Tahiri de bal maar zijn knal eindigde op het aluminium. In de achtste minuut van de wedstrijd kwam Scheveningen op voorsprong door een doelpunt van Ricardo de Vlugt. Een corner van Crescendo van Berkel werd mooi binnen gekopt door de Vlugt: 1-0. Het restant van de eerste helft was zeer matig.

De tweede helft startte Scheveningen prima met direct een kans voor Lex Immers. Maar zijn kopbal was een makkelijke prooi voor doelman Kort van Jong Sparta. In de 57e minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte. Balverlies op het middenveld voor Scheveningen leidde de treffer in. Marouane Afaker was trefzeker: 1-1. In het laatste half uur van de wedstrijd gebeurde er eigenlijk niet echt veel meer.

Scheveningen bezet na vier duels een prima zesde positie op de ranglijst. Volgende week zaterdag gaat Scheveningen op bezoek bij nummer drie Katwijk.

Redactie en foto’s: Hethaagsamateurvoetbal.nl