Terugblik zondag Derde Divisie. Quick boekt nipte zege. Westlandia (zon) pakt punt

Westlandia (zon) speelde zondagmiddag uit tegen Groene Ster. De Naaldwijkers kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Quick boekte op eigen veld een knappe 1-0 overwinning op JOS Watergraafsmeer.

Om aansluiting met de top te houden moest Westlandia (zon) winnen. De Naaldwijkers begonnen met dezelfde elf als de voorgaande twee wedstrijden. Deze werden winnend afgesloten. Na een kleine twintig minuten spelen kreeg Jedsel Markes de kans op de openingstreffer, maar hij zag zijn schot gered worden door de doelman van de thuisploeg. Tien minuten later kreeg Westlandia (zon) een grote kans op de openingstreffer. Ouanis Kellouh zag zijn schot moeizaam gered door de doelman. In de rebound trof Jedsel Markes ook geen doel. De bal belandde via de paal in de handen van de doelman.

Na de rust bleven Ouani Kellouh en Nordin van Mil achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Jari Lievaart en Jesaja Dias. Binnen vijf minuten na rust leek Groene Ster op voorsprong te komen. Maar de kopbal eindigde op de paal. In de 68e minuut wisselde Westlandia (zon) nog een keer. Neville Ogidi Nwankwo kwam in het veld voor Giovano van Ree. Vlak voor tijd kreeg Groene Ster nog een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen. De spits van de thuisploeg kwam één op één met Westlandia (zon) doelman Jack Morauw, maar de doelman pakte de bal. Groene Ster – Westlandia (zon) eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Quick speelde zondagmiddag thuis tegen JOS Watergraafsmeer: 1-0. Bij rust stond het nog 0-0. In de eerste helft kregen beide ploegen geen grote kansen. Kort na rust kwamen de gasten met tien man te staan na een rode kaart. Quick kreeg een strafschop en deze werd raak geschoten door Rachid Bouyaouzan: 1-0. Vlak voor tijd moesten de gasten uit Amsterdam zelfs met negen man verder na wederom een rode kaart. Quick hield de boel achterin verder dicht, waardoor de 1-0 overwinning een feit was.

Volgende week zondag, 26 september 2021, ontvangt Westlandia (zon) op eigen veld Unitas. Quick speelt dan uit tegen UNA.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl