Terugblik zaterdag Hoofdklasse A. FC ‘s-Gravenzande boekt ruime zege op koploper FC Rijnvogels

FC ’s-Gravenzande ontving zaterdag op haar eigen sportpark koploper FC Rijnvogels uit Katwijk. De thuisploeg boekte een verrassend ruime zege: 5-1. FC ’s-Gravenzande had de drie punten keihard nodig en kan door deze overwinning voorzichtig weer omhoog kijken.

In de eerste fase van de wedstrijd waren de gasten uit Katwijk de betere ploeg. Nog geen doelpunten, maar de bezoekers waren een aantal maal dichtbij een treffer. Na een minuut of 28 spelen raakte Rijnvogels nog de paal, maar zes minuten later was het wel raak. Julian Dobbe zette de koploper op voorsprong: 0-1. Tevens ruststand.

In de tweede helft een totaal andere wedstrijd. Na zeven minuten in de tweede helft zette Sander Koeleman de thuisploeg op 1-1. Een minuut of 25 voor tijd stond het nog altijd 1-1, maar Rijnvogels zette behoorlijk aan. In de 78e minuut kwam de koploper met tien man te staan na een rode kaart. Hierna volgde een ongelooflijk slotakkoord voor de thuisploeg. Binnen de minuut schoot Sander Koeleman uit een vrije trap de 2-1 binnen. Vier minuten later maakte invaller Kilian Berkhout er 3-1 van. In de 88e en 90e minuut vielen er nog twee doelpunten. Twan van Meerten maakte er 4-1 van, Frank Broos besloot de wedstrijd met een 5-1 zege.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
Foto’s: Twitteraccount FC ’s-Gravenzande (@fcsgravenzande)