BSC’68 wint zeer overtuigend bij FC Zoetermeer

BSC’68 dacht een moeilijke wedstrijd tegemoet te gaan omdat FC Zoetermeer vorige week met gemak Zestienhoven aan de kant had geschoven maar dit viel erg mee.

De eerste tien minuten ging het gelijk op en vooral de rechterspits Nando Nauman brak er een paar keer gevaarlijk doorheen. Alleen de voortzetting liet zeer te wensen over. BSC’68 bleek een stuk efficiënter. Mitchel van der Linden kwam over de rechterkant mee naar voren en trok de bal vanaf de achterlijn keurig terug op Jelle Verhoeff die met een droge knal keeper Nordin Ypeij kansloos liet.

BSC’68 bleef hierna de betere ploeg maar net op het moment dat iedereen dacht dat we met de 0-1 zouden gaan rusten sloegen de Benthuizenaren nog twee keer toe. Eerst was het Lyon Korving die een perfecte vrije trap van Guido de Peinder binnen gleed terwijl de Peinder zelf vlak voor de denkbeeldige thee (die was er namelijk niet) voor de 0-3 zorgde.

Een mooie voorsprong met drie prachtige doelpunten maar ook de achterhoede stond haar mannetje. Lars Gouweleeuw die samen met Sjoerd Walraven het centrale duo vormden kan je zelfs de revelatie van dit seizoen noemen. Verdedigend ijzersterk en solide in de opbouw.

De tweede helft ging BSC’68 verder met waar het de eerste helft mee gestopt was. Binnen vijf minuten knalde Jelle Verhoeff een afvallende bal in de kruising en even later tekende Guido de Peinder voor de 0-5. Het slotakkoord was voor opnieuw Jelle Verhoeff die met de 0-6 zijn hattrick compleet maakte. Een prachtig begin dus van de competitie met zes punten uit twee wedstrijden en negen doelpunten voor en twee tegen.

Volgende week komt Zestienhoven op bezoek op “Ons Nieuwe Erf”.  Aanvang 14.30 uur.

Redactie: Hans Verhoeff
Foto’s: Martin van Oostveen