Terugblik zaterdag 3e klasse. Blauw-Zwart verliest in doelpuntrijk duel. Verburch en Lyra maken geen fout

Zaterdag 3e klasse A:

Het Wassenaarse Blauw-Zwart speelde zaterdagmiddag thuis tegen TAVV uit Ter Aar. Er moest gewonnen worden, anders zou de kloof naar de (sub)top groter worden.

De kloof naar de (sub)top is ook groter geworden voor Blauw-Zwart. Thuis tegen TAVV werd, na een ruststand van 1-2, met 3-4 verloren. Blauw-Zwart staat met vier uit drie op een negende positie op de ranglijst. De achterstand op koplopers VVSB (zat) en FC Oudewater is vijf punten.

Volgende week zaterdag, 16 oktober, speelt Blauw-Zwart de topper uit tegen CVC Reeuwijk.

Zaterdag 3e klasse B:

Verburch en Lyra deden in speelronde drie goede zaken en staan nog steeds bovenaan. Schipluiden haakte af. FC Skillz (zat) en DWO blijven ook na zaterdagmiddag in de buurt van de kopgroep.

Verburch speelde zaterdag op eigen veld tegen Loosduinen en won met 4-1. Bij rust was de stand nog 1-1. In de tweede helft sleepte de thuisploeg de overwinning binnen. Ook Lyra maakte geen fout. Thuis tegen DUNO werd het 1-0. Het enige en dus winnende doelpunt viel in de 63e minuut. Jari van Dijk maakte het doelpunt voor Lyra. Schipluiden ging op bezoek bij het Zoetermeerse DWO met 3-0 onderuit. Door deze nederlaag haakt Schipluiden voorlopig af. DWO blijft door de zege juist dichterbij koplopers Verburch en Lyra. Ook FC Skillz staat op twee punten van de kopgroep. Skillz boekte zaterdagmiddag een prima 1-3 overwinning op het Delftse Ariston’80.

KMD haakt voorlopig ook af. Uit bij Naaldwijk werd met 2-1 verloren. Naaldwijk ging door dit resultaat over KMD heen op de ranglijst. Voor Naaldwijk waren Danny Niël en Henri Kraan trefzeker. Duindorp SV pakte de eerste punten van het seizoen. In het thuisduel met Quick Steps werd het 2-0. Quick Steps staat hierdoor nog altijd op nul punten, samen met Loosduinen en Ariston’80. DSVP stelt vooralsnog ook teleur. Na drie wedstrijden staat de ploeg uit Pijnacker pas op drie punten. Zaterdag was SC Monster met 3-1 te sterk.

Ariston ’80 SSA FC Skillz Wateringse Veld1 – 3
 Duindorp SV Quick Steps2 – 0
 SV DWO VV Schipluiden3 – 0
 VV LYRA HSV DUNO1 – 0
 SC Monster DSVP3 – 1
 VV Naaldwijk SV KMD2 – 1
 VV Verburch SV Loosduinen4 – 1