Terugblik Landelijk zaterdag. Scheveningen knap gelijk bij HFC. ‘s-Gravenzande doet wat het moet doen

Tweede Divisie (Jack’s League):

Scheveningen ging zaterdagmiddag 16 oktober op bezoek bij Koninklijke HFC. De ploeg van trainer John Blok draait de laatste weken niet helemaal lekker. Tegenstander Koninklijke HFC staat bij de bovenste ploegen en draait goed mee.

In het begin was het voor beide ploegen nog even aftasten. De eerste echte kans voor Scheveningen viel pas in de 25e minuut te noteren. Michael de Niet zag zijn schot gestopt door de doelman van de thuisclub. Een minuut of zeven later was het wel raak voor Scheveningen. Na een kopbal van Rowdy van der Putten op de lat tikte de Niet de 0-1 binnen.

Pas heel laat in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Het was Wessel Boer die namens Koninklijke HFC de bal als laatste raakte: 1-1. Na een spannende slotfase bleef het 1-1.

Volgende week zaterdag is er geen programma. Scheveningen speelt over twee weken, zaterdag 30 oktober, thuis tegen ASWH.

Zaterdag Hoofdklasse A:

FC ’s-Gravenzande had zaterdag 16 oktober één opdracht. Winnen van Achilles Veen om de aansluiting met de subtop weer te pakken. ’s-Gravenzande deed wat er van ze verwacht werd: 3-1.

In de 13e minuut kwam ’s-Gravenzande op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Yuri Westhoff. Nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk: 1-1. Thomas Schilders scoorde voor de gasten. ’s-Gravenzande reageerde direct door binnen een minuut via Twan van Meerten de 2-1 te maken.

Pas tien minuten voor tijd kon de thuisploeg weer juichen. Frank Broos scoorde uit een fraaie voorzet van Patrick Triep: 3-1.

Ook FC ’s-Gravenzande heeft volgend weekeinde vrij. Zaterdag 30 oktober komt het weer in actie. Tegenstander is dan Zwaluwen uit Vlaardingen.

Achilles ’29 SV Poortugaal1 – 2
 SV ARC SC Feyenoord1 – 4
 VV Capelle VV Spijkenisse1 – 0
 FC ‘s-Gravenzande Achilles Veen3 – 1
 FC Rijnvogels VV DUNO1 – 1
 VV Rijsoord VV Zwaluwen V0 – 5
 VV Scherpenzeel De Jodan Boys1 – 2
 VV Smitshoek VV DHSC1 – 0