Terugblik zaterdag 1e en 2e klasse. Honselersdijk nog altijd puntloos. Vitesse Delft en DSO lopen uit

Zaterdag 1e klasse A:

Zaterdag 16 oktober werd een teleurstellende dag voor onze regioclubs. Alleen Nootdorp boekte een zege. De overige ploegen leden allemaal puntverlies. Honselersdijk staat na speelronde vier nog altijd puntloos onderaan.

Nootdorp is na zaterdagmiddag de hoogst geklasseerde regioploeg in de 1e klasse A. Op eigen veld was Nootdorp met 2-0 te sterk voor BOL. De Nootdorpers stegen door deze overwinning naar de vijfde positie op de ranglijst.

VELO en Voorschoten’97 (zat) speelden beiden gelijk en zagen Nootdorp dus over zich heen gaan op de ranglijst. VELO bleef op bezoek bij ZOB op een 1-1 gelijkspel steken. Voorschoten’97 (zat) kwam in de derby uit bij Die Haghe ook niet verder dan 1-1. Bij rust stond Voorschoten’97 (zat) nog met 0-1 voor door een doelpunt van Jim van der Krogt. Een minuut of tien na rust zorgde Mark van Kippersluijs voor 1-1. In de resterende 35 minuten werd niet meer gescoord.

Ook het Voorburgse Forum Sport stelde teleur. Thuis tegen AFC werd er met 1-2 verloren. Honselersdijk blijft voorlopig hekkensluiter. Uit tegen Argon werd met maar liefst 4-0 verloren.

Zaterdag 2e klasse C:

Ook na speelronde vier zijn Vitesse Delft en DSO nog altijd ongeslagen. Beide ploegen wonnen nu al vier maal op rij. De concurrentie morste punten, waardoor de Delftenaren en Zoetermeerders nu vijf punten los staan.

Vitesse Delft won uit bij Kagia met maar liefst 0-4. Bij rust stond het pas 0-1. Het eerste doelpunt viel pas in de veertigste minuut. Lars Fransen zette zijn ploeg op 0-1. In de tweede helft liepen de Delftenaren uit naar een 0-4 overwinning door doelpunten van Duncan Sjerp, Norvin Mercera en Nasreddine Harrass. Het Zoetermeerse DSO won op eigen veld met 3-1 van Van Nispen.

HVC’10 en Westlandia (zat) leden puntverlies en zagen Vitesse Delft en DSO verder uitlopen. HVC’10 kwam op bezoek bij Berkel niet verder dan een 1-1 gelijkspel. HVC’10 stond met 0-1 voor, maar gaf de voorsprong uiteindelijk alsnog weg. Westlandia (zat) speelde op bezoek bij RCL met 2-2 gelijk. Bij rust keken de Naaldwijkers tegen een 1-0 achterstand aan. Binnen twintig minuten in de tweede helft bogen de gasten de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Roy van Beek maakte beide doelpunten voor Westlandia (zat). In de blessuretijd van de wedstrijd kwam RCL terug tot 2-2.

SVC’08 deed op eigen veld goede zaken. SVC’08 won met 2-0 van DoCoS. Door deze overwinning vindt SVC’08 weer de aansluiting met de subtop. Te Werve heeft na vier wedstrijden nog altijd nul punten. Ook op bezoek bij het Bleiswijkse Soccer Boys konden er geen punten mee naar Rijswijk worden genomen. Soccer Boys bleek met 3-1 te sterk.

CVV Berkel HVC ’101 – 1
 SV DSO Van Nispen3 – 1
 Kagia Vitesse Delft0 – 4
 RCL RKVV Westlandia2 – 2
 Soccer Boys HVV Te Werve3 – 1
 SVC ’08 DoCoS2 – 0