Terugblik zondag 1e klasse B. Den Hoorn alleen aan kop. VUC boekt eerste competitiezege

Zondag 1e klasse B:

Voor Den Hoorn en VUC was zondag 17 oktober een prima dag. Voor DHC was hij ietwat minder. Den Hoorn schudde DHC van zich af en gaat nu voorlopig alleen aan kop. VUC boekte de eerste overwinning van het seizoen.

Den Hoorn speelde zondagmiddag op eigen veld tegen Hillegersberg (zon) en won met 3-2. Al na negen minuten nam de thuisploeg de leiding door een doelpunt van Donny Slot: 1-0. In de 17e minuut verdubbelde Den Hoorn de score. Robin Zwartjens kopte vanuit corner raak: 2-0. Vier minuten later maakte Hillegersberg (zon) de aansluitingstreffer: 2-1. Op slag van rust bracht Den Hoorn de marge weer naar twee. Robin Zwartjens schoot raak vanaf elf meter. Een klein half uur voor tijd brachten de gasten de marge weer op één in het voordeel van Den Hoorn: 3-2. Na acht minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het wel welletjes en waren de drie punten voor Den Hoorn een feit.

Het feest voor Den Hoorn werd kracht bijgezet door het resultaat van DHC. De Delftenaren kwamen op eigen veld tegen Rood Wit W niet tot scoren: 0-0. DHC ziet Den Hoorn twee punten uitlopen.

VUC boekte de eerste competitiezege van dit seizoen. Uit tegen Olympia werd met 1-3 gewonnen. Na een half uur voetballen zorgde Memet Guzulmansur voor een 0-1 voorsprong voor VUC. Twee minuten daarvoor was het bijna 1-0 voor Olympia geweest, maar de ploeg uit Gouda miste een strafschop (zie video). Drie minuten na de openingstreffer was het wel raak voor de thuisploeg: 1-1. In de tweede helft trok VUC de wedstrijd naar zich toe. Doelpunten van Delano Vogel en Laurens Wittmaekers zorgden voor een 1-3 eindstand.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl