Sinterklaas bij HPSV

Semper Altius was in de beginfase nog niet bij de les en speelde voor Sinterklaas. Drie doelpunten binnen 24 minuten was het resultaat. Drie cadeautjes weggeven doordat er niet resoluut werd gedekt. HPSV maakte dankbaar gebruik van deze geste. Bij het eerste doelpunt na 3 minuten kon Imad el Fakih vrij door het centrum met bal lopen en de score op 1-0 brengen. Het leek erop dat de mannen uit Rijswijk al hun winterslaap waren ingegaan.     Ongecontroleerd werd er gebald en kon HPSV simpel uitlopen naar een 3-0 stand. In de 19e minuut het 2e doelpunt van Imad el Fakih en 5 minuten later bracht Nick Kuiper de stand op 3-0.    Met een ruststand van 4-1 was in de eerste helft de wedstrijd al beslist. De twee verenigingen die in het verleden een stukje hoger speelden – HPSV in de jaren 1953 -54 in de 3e klasse zondag, toen was de 1e klasse de hoogste klasse in het Nederlandse voetbal- en Semper Altius in de jaren 2005-2006 nog 1e klasse, zijn nu afgezakt naar het keldervoetbal. De trouwe veteraansupporters hebben het wel heel zwaar als zij nu met dit keldervoetbal de zaterdagmiddag moeten vullen, zij leven nog enigszins in de goede tijden van het cluppie. Jarenlang wekelijks langs de lijn met de hoop dat hun cluppie beter gaat spelen en de punten pakt. Het is helaas triest hetgeen zij nu voorgeschoteld krijgen. Hoop doet leven

Erbarmelijk

Met de hoop dat de 2e helft beide partijen beter spel zouden laten zien kwamen de aanwezigen bedrogen uit. Wel werd de inzet opgevoerd en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Zeker met de vele onkundige aanslagen op enkels en benen. Veel irritaties over en weer. De scheidsrechter die zijn administratie nauwelijks kon bijhouden en die bij thuiskomt zich zeker achter zijn oren zal krabben en zal denken  “Waar ben ik nu mee bezig”. Vraag aan de scheidsrechters is: “Hoe pak je zo’n wedstrijd nu aan,  meer aanslagen ledematen op ledenmaten dan mooie acties met bal? Zulke wedstrijden kunnen mijns inziens geen hobby meer voor de scheids zijn.

In de 2e helft gaven beide teams elkaar nog enige kansen. Aanvoerder Maurits van Straaten bracht vlak voor tijd de eindstand van 4-2. HPSV had zeker in de laatste 45 minuten nog vele open kansen echter waren niet bij machte te scoren.

Resumerend.

Een pot voetbal uit de keldercompetitie. Geen tactische systemen, slechte dekkingen, veel vrijheid kregen de spelers op het middenveld, veel verkeerde passes. De meeste invloed hadden de onderbrekingen – minimaal 15 minuten – door irritant onkundig voetbal. De ene aanlag na de ander op enkels en benen. De vraag was steeds: Is het Onkunde of is de intentie Opzet. Ook constant elkaar een kaart aannaaien is hoogst irritant. Al met al geen promotie voor het voetbal.

Met deze winst heeft HPSV aansluiting met de subtop gekregen en zal Semper Altius alle zeilen moeten bijzetten om niet bij de laatste 4, die degraderen naar het volgend seizoen in te stellen 5e klasse.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher