september 18, 2021

Vita Lorente (PGS Vogel): Het is echt heerlijk om weer op het veld te staan met een wedstrijd in het vooruitzicht

Vita,
hoe is het met je?
Met mij gaat het goed. Gezond, gelukkig en natuurlijk druk met de zaak, voetbal en uiteraard het gezin.

Goede vakantie gehad?
Ja we hebben 3 weken genoten in zuid Spanje met de familie. Na een jaar te hebben moeten overslaan ivm Corona, was het echt weer geweldig om daar met zijn allen te genieten.

Hoe bevalt het om weer aan het trainen te zijn voor echte wedstrijden?
Voor wedstrijden trainen die ergens over gaan is natuurlijk altijd leuker dan trainen zonder vooruitzicht op wedstrijden. Die spanning hebben we denk ik allemaal gemist.

Na het mislukte avontuur bij WV KRanenburg sta je weer op het veld, hoe bevalt het?
WV Kranenburg is een grote teleurstelling geweest. Maar ik heb het boek vrij snel kunnen sluiten. Ik vond en vindt het vooral rot voor mensen zoals bv Carolien, John en Martin die al jaren hun hele ziel en zaligheid in de club hebben gestoken en van de een op de andere dag hun cluppie zagen verdwijnen. Gelukkig heeft Carolien in PGS Vogel weer een nieuwe uitdaging gevonden.

Hoe bevalt het bij PGS Vogel?
Ik heb het super naar mijn zin. We hebben een leuke spelersgroep die op het veld hard wil werken en daarnaast van gezelligheid houdt. PGS Vogel is in alles een kleine volks club waar voetballen en gezelligheid hand in hand gaan. Ik vergelijk het daar met mijn tijd bij Oranjeplein/Postduiven. Dat waren geweldige jaren met geweldige mensen.

Hoe tevreden ben je met de voorbereiding en de eerste bekerronde?
De voorbereiding is tot nu toe wisselvallig. We hebben te maken met vakanties en blessures, waardoor we eigenlijk nog nooit met een vast elftal hebben kunnen spelen. Maar ik denk dat meerdere clubs daar last van hebben. 2 jaar Corona en 2 onafgemaakte seizoenen, heeft er bij iedereen ingehakt. Je ziet nu veel meer pijntjes en spierblessures. Vooral de oudere spelers hebben daar last van. Avondje voor de lol trainen is toch anders dan wedstrijden spelen. Het heeft tijd nodig om weer wedstrijd fit te worden.

Wat voor een rol zie je voor je eigen team in de komende competitie?
We zien wel waar we straks eindigen. Natuurlijk willen we voor een prijs spelen. Dat wil elke sporter. Maar het belangrijkste is dat we eindelijk weer eens een competitie uit kunnen spelen en allemaal gezond blijven.

Hoe sterk is de poule waarin jullie zitten?
We zitten in een hele sterke poule waarin er zeker 8 ploegen zitten die verwachten dat ze om de prijzen gaan spelen. Dat maakt dat je nagenoeg elke wedstrijd volle bak moet spelen om punten te pakken. Ik ben er ook van overtuigd dat de echte toppers pas na de winterstop boven komen drijven.

Wie zijn er volgens jou de kanshebbers?
Als ik een beetje onze tegenstanders volg dan springt Maasdijk er ver bovenuit. Die winnen alles met grote cijfers en winnen ook van top derde klassers. Maar ook MSV en Quintus doen het goed. GDA heeft een sterke en grote selectie en ook Erasmus heeft een paar aardige spelers binnengehaald. Maar ook BMT en VCS hebben ambities. Houtwijk moet promoveren denk ik en hebben wederom een aantal goede spelers binnen weten te halen. Maar of dat voldoende is om te promoveren zal straks in juni blijken. Wij gaan er onbevangen in en zien wel waar we straks eindigen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief