Scheveningen thuis onderuit tegen Excelsior Maassluis

Redactie Freek Verelzen
Foto archiefHethaagsamateurvoetbal.nl

SVV Scheveningen heeft afgelopen zaterdag de strijd om de middenmoot in de tweede divisie verloren, thuis gingen ze met 0-3 onderuit tegen Excelsior Maassluis. Hierdoor verliezen de Schollekoppen de aansluiting met de hogere regionen van de Jack’s Casino league.

Het duel begon veelbelovend met in de 6e minuut een schot dat rakelings langs het doel van SVV Scheveningen raasde. In dezelfde minuut was er een kansje voor de thuisploeg. De bal belandde met wat geluk voor de voeten van Van Eijk maar hij kon de bal niet volledig raken.

Hierna werd Excelsior Maassluis de betere partij, maar echt grote kansen bleven uit. Scheveningen kwam na 20 minuten meer in de wedstrijd. De pit, die zeker in het begin van de wedstrijd miste kwam in de ploeg en dit resulteerde in een paar kansjes. Zo ging een schot van rechtsback Owusu over.  Maar ook nu waren er geen grote kansen voor de gastheren.

In minuut 33 van de eerste helft ontstond de eerste grote kans van de wedstrijd. Tim Peters kon namens SVV Scheveningen een voorzet van De Niet inschieten, maar hij schoot de bal over de goal. Ondanks dat Scheveningen de wedstrijd een beetje naar zich toe trok was de eerste goal van de wedstrijd voor de bezoekers.

Een pass vanuit de achterste lijn werd tussen de twee verdedigers van SVV Scheveningen gespeeld. Excelsior spits Bram Wennekers hoefde alleen maar de bal nog op zijn wreef te nemen en scoorde in de 44e minuut namens Excelsior Maassluis de 0-1.

Na rust was het spelbeeld anders. Excelsior Maassluis liet de thuisploeg het spel maken en het team van John Blok zocht veel de aanval, maar wederom bleven kansen uit. Lex Immers probeerde zijn ploeg aan het eind van de wedstrijd op sleeptouw te nemen, maar het mocht niet baten.

De sfeer op de tribunes werd grimmiger nadat Scheveningen steeds slechter ging spelen. Klunzig balverlies achterin zorgde ervoor dat aanvoerder Kevin Dercks namens Maassluis de bal voor kon trekken en invaller Tureaij mocht vanaf 5 meter helemaal vrij de bal in het doel schuiven.

Na dit doelpunt was het geloof bij SVV Scheveningen weg. In de 87e minuut werd het duel beslist. De bal werd klaar gelegd voor een andere invaller, Kaylan Muis. Hij kon de bal makkelijk achter doelman Sven van der Maaten schieten en maakte er 0-3 van.

Met teleurgestelde blikken gingen de Schollekoppen van het veld met de hoop zich volgende week te revancheren tegen TEC.